pixel

Затварят тунел “Витиня” от днес

От днес започва ремонтът на тунел “Витиня” на автомагистрала “Хемус”, съобщиха от АПИ.
До приключване на строителните работи, което се очаква през декември, трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и др.

“Витиня“ е най-дългият тунел у нас – 1195 м, и е в експлоатация от 1984 г. Последният му ремонт е преди 27 г., когато е извършено осушаване на облицовката в съоръжението.

АПИ съобщава и за още един ремонт по магистралата, който започва от днес.

До 1 юли (петък) движението по моста над река Лесновска (от км 2+930 до км 3+125) на АМ „Хемус“ ще се осъществява двупосочно в две ленти в посока Варна и една за София. Временната организация е поради ремонт на дилатационна фуга в платното за София.
Ремонтните дейности ще се извършват от ДЗЗД „Хемус А2“ и са за негова сметка.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ, както и по всяко време на тел. 0700 130 20 в АПИ.

dir.bg

Може да харесате още...