Завод Кнауф Марица – България с поредно отличие


Завод Кнауф Марица – България бе отличен сред близо 60 завода за производство на гипсови строителни плоскости.

През 30-те години на миналия век, братята Алфонс и Карл Кнауф откриват възможностите на гипса – минерал с безупречни качества от гледна точка на поносимостта му с човешкото тяло и здравословните условия на живот, които се създават. Целта им била да приложат това уникално творение на природата, така че строителството да стане по-бързо, по-качествено и по-икономично. Така през 1932 г. разработват гипсов рудник и откриват първия завод за производство на сухи строителни смеси на гипсова основа. Това предприятие е първообраза на известните в цял свят 220 завода от групата Кнауф.

Днес Кнауф, е лидер на пет континента като производител и доставчик на системи за сухо сртоителство с гарантирано качество. Основната суровина за производството на продуктите Кнауф е гипсът. Гипсовите строителни плоскости, които се произвеждат в завод Марица – с. Медникарово, община Гълъбово, са сертифицирани за биологична безопасност от Института по строителна биология в гр. Розенхайм.

През последните години в предприятието се произвеждат метални профили „Knauf Richter“ и новата модифицирана плоскост с перфорация Cleaneo Akustik за по-добра акустика и функционален дизайн в интериора на сградите. Всяка година завод Марица участва в „Технически бенчмаркинг“ на групата Кнауф, в който се отличават най-добрите заводи за производство на гипсови строителни плоскости на всички континенти. През месец юни 2017 г. заводът беше отличен с почетното второ място сред близо 60 завода, опериращи на всички континенти, а през 2013 г. е заел първо място в класацията. Заслугата е за работата на целия екип на завод Марица и е поощрение да продължават да се развиват и дават още по-добри резултати. Кнауф България благодари на всички настоящи и бъдещи клиенти, които са стимул компанията да е сред отличниците в този силно конкурентен пазар.

Може да харесате още...