Здрави ли са пластмасовите подови плочки?

PP 1

ELITE от Ostacon Bautechnik са подови плочки от полипропилен (PP) с дебелина от едва 10 мм и квадратна форма от 378 мм. Сглобяването им се осъществява с помощта на щифтове и уши, като ухото е разположено на експандирана пружина, която изравнява температурните разширения.

Малката височина от само 10 мм осигурява постоянна вентилация и дренаж при полагане на открито. Плочките се поставят плаващо, което означава, че не са нужни лепило или винтове – инсталирането може лесно да се извърши и от домашния майстор по метода „направи си сам“.

Подовите плочки от полипропилен са одобрени за употреба във всички хранителни зони. Необходими разрези могат да бъдат направени с електрически трион или циркуляр с подходящи дискове за пластмаса.

Bistro mi9t Wintergarten und Kunststoffboden Typ ELITE

Подовите плочки ELITE могат да се използват за различни приложения. В частни домове те могат да намерят място на балкони, тераси върху стари бетонни плочи, в гаража като декоративен под, в мазето и складови помещения, в зимната градина като устойчив на ултравиолетово лъчение под и много други.

За търговски употреба подовите плочки ELITE са оптимално решение за магазини, търговски помещения, изложбени зали (например за дилъри на автомобили и мотоциклети), за кухненски и столови помещения, както и в монтажни халета и др.

Освен всичко друго, пластмасовите плочи ELITE са изключително здрава и надеждна настилка. Незапознати с качествата им клиенти са недоверчиви по отношение на издръжливостта и стабилността на продукта и в тази връзка най-убедителни са резултатите от проведените изпитания. В следващите редове са споделени резултатите от проведен тест за издръжливостта на продукта.

Най-напред върху пластмасовите плочки преминава тежка машина – повдигаща платформа. След това върху тях е положена гумена подложка, за да се наблюдава поведението при натоварване с мека основа. На следващ етап сглобените пластмасови плочки са положени върху бетонова основа и е проведен нов тест с мотокар. И тук е повторена стъпката с гумената подложка.

При нито един от тестовете не е установено увреждане – не се забелязват и признаци на повреди при сглобките на плочите. Тестът е успешен и доказва безспорните качества на продукта.

Може да харесате още...