pixel

Muresko CoolProtect – устойчиви тъмни фасади

Muresko CoolProtect от Caparol е фасадна боя на основата на силиконова смола, която намалява топлинното нагряване върху фасадната повърхност. Много важно свойство особено при нанасяне на тъмни цветове върху фасадата.

TSR (Total Solar Reflectance) е мярка за общото слънчево отражение на видимата слънчева, инфрачервенa и ултравиолетова светлина.

За външни топлоизолационни системи (ETICS) могат да се използват цветове със стойност на отражение ≤20. За покрития с цвят, по-нисък от тази пределна стойност, трябва да се вземат предпазни мерки, за да се противопоставят на увеличеното термично напрежение в резултат на по-голямото нагряване.

Muresko CoolProtect съдържа специални пигменти, които не позволяват високо нагряване на повърхността от слънчевите лъчи. Наред с видимата слънчева светлина, боята има свойството да отразява и голяма част от обхвата в близост до инфрачервения спектър. Muresko CoolProtect  позволява да се нанасят цветове със стойност на TSR≥25.

✅ По-малко прегряване на повърхностите.
✅ Предотвратява разпространението на плесен и водорасли.
✅ Устойчивост на цветовете.
✅ Устойчивост на атмосферни влияния, UV лъчи.
✅ Устойчивост на почистване.

Технически детайли за продукта може да видите на сайта на Caparol, а за консултации и избор на цветове може да посетите шоурума им в кв. Манастирски ливади-изток, бл. 19.

Може да харесате още...

Izolacii.eu