pixel

Злато и сребро за устойчивост на подовете

Megawood Delta

Устойчивите продукти играят все по-важна роля в семейната компания W. & L. Jordan. За съзнателния подбор на суровините и тяхната обработка компанията вече получи сребърен сертификат Cradle to Cradle за дизайнерските подове на Joka, Sinero и Klebevariante.

Сребърният сертификат покрива пет категории, които гарантират по-голяма устойчивост: здравословни материали, повторна употреба на суровини, възобновяеми енергии, управление на водите, социална справедливост. Подовете са от полиетилен терефталат (PET) и са допълнително запечатани със защитен слой от полиуретан. Според производителя това ги прави здрави, лесни за поддръжка и с особено устойчиви размери при различни въздействия. Освен това те не съдържат фталати, хлор и тежки метали, като по този начин допринасят за една здравословна среда за живот. Те имат клас на натоварване 34 и са много подходящи за зони с висок трафик.

Megawood Delta

Злато за декинг

Миналата година компанията успя да постигне и златен сертификат за декингите Megawood Delta, които са част от гамата продукти на W. & L. Jordan. Те вече имат сертификат Cradle to Cradle Gold. Според производителя това е първият продукт на Megawood с рециклирани, подсилени със стъклени влакна пластмаси (GRP). По този начин се изпълнява изискването за екологична кръгова икономика. Продуктите на дървесна основа GCC (немски компактен композит) преминават през технологичен цикъл, така че от тях могат отново да се произвеждат нови продукти. Това е гарантирано от специална система за връщане на продуктите в цикъла на материали.

Снимки – W. & L. Jordan.

Може да харесате още...