pixel

Термично запечатване на свръзки при подови покрития

Wolff

Новоразработената автоматичната заваръчна машина Weldmaster 2.0 на производителя Wolff бързо добива голяма популярност. Тя се използва за термично запечатване на свръзки при подови покрития. Благодарение на простия, но прецизен цифров панел за управление, работната температура и скоростта на движение могат да се регулират съвсем точно. Освен специално разработената дюза за регулиране на температурата, друго предимство е опцията за обработване на настилки с PUR покритие.

Weldmaster 2.0 е фундаментално нова разработка, която не само поставя технологични акценти, но и отдава голямо значение на добре обмисления дизайн. Разработена е за заваряване на фуги в еластични подови настилки – винил или полиолефин – както и за затваряне на фуги в естествени покрития от каучук и линолеум. Нагревателният елемент с мощност 3 400 W позволява да се достигне максимална температура на заваряване от 600°C. В допълнение, резултатът от заваръчния шев може да бъде подобрен и коригиран чрез регулиране на променливото налягане.

Wolff

Удобството при работа с машината е основен приоритет на производителя. Благодарение на новия цифров контролен панел, всички настройки се задават директно и лесно само с няколко бутона. Скоростта на движение се регулира непрекъснато от 1 до 8 м/мин. Предварително дефинираният избор на температура варира между 20 и 600°C  и може да се регулира до оптималната точка на топене на съответния проводник. Четири отделни дюзи осигуряват целенасочено разпределение на горещия въздух и могат да се затварят или отварят при необходимост.

Автоматичното изключване с едновременно повдигане на нагревателя и спирането на подавания въздух  пазят подовата настилка от повреди и изгаряния.

Снимки – Wolff.

Може да харесате още...