pixel

Звукоизолацията на балкона не пречи на добрата вентилация

 lumon

Ten Brinke Group е компания с международно признание в строителната индустрия. Семейната компания вече е завършила множество строителни проекти в Германия, включително модерен жилищен комплекс в Берлин-Лихтенберг.

Модерна концепция за живот и комфорт

Яап Агтереш, ръководител на проекти в Ten Brinke, споделя следното: „Предизвикателството беше да се съчетаят желанията на живущите за оптимален комфорт с естетическите идеи на архитектите. Решението на Lumon като експерт по балконски фасади и остъкляване ни убеди веднага, защото външният вид перфектно съвпада с модерата фасада на жилищния комплекс, което в същото време увеличава стойността на имота. На първо място стои обаче ползата за наемателите, които могат да използват балкона си като разширено жилищно пространство почти през цялата година, без шум, екстремни температури или вредни емисии.”

Кварталът Alt-Hohenschönhausen в Берлин-Лихтенберг се намира в покрайнините на столицата и се радва на нарастваща популярност, особено сред младите семейства. Поради тази причина новопостроеният имот се радва на голямо търсене.

Добрите транспортни връзки също имат своята цена, тъй като предната част на сградата е на оживена улица, по която често минават превозни средства и трамваи. Затова беше необходимо намаляване на шума от 15 dB. Така се стигна до използването на специално изработеното остъкляване за балкони от Lumon, което може да постигне изолация на въздушния шум до 27 dB и в същото време да осигури безпрепятствено подаване на чист въздух.

„Вентилацията и звукоизолацията на балкона обикновено са две противоречащи си изисквания. За високо ниво на изолация остъкляването трябва да е плътно, което прави подаването на въздух по-трудно”, обяснява мениджърът по продажбите в Lumon Германия, Андреас Карст. „Затова ние изградихме нашите системи по такъв начин, че те предлагат високо ниво на защита от шум, от една страна, и осигуряват вентилация на балконите, от друга. В зависимост от изискванията за защита от шум използваме закалено защитно стъкло с различна дебелина от шест до 12 милиметра. Възможно най-малките пространства от максимум три милиметра осигуряват обмен на въздух, без да намаляват звукоизолацията.”

Защита от външни погледи и шумоизолация за балкона – елегантният външен вид отговаря на функционалността

Първоначално за парапета беше планирано използването на конструкция с метална решетка. Ламинираното защитно стъкло с тъмно фолио обаче се вписва естетически много по-добре в стила на сградата и предлага на жителите допълнително уединение. Тъй като стъкленият парапет беше прикрепен към балконската плоча с алуминиева лист, той също се вписва във фасадата без видими закрепващи детайли. Още едно изискване на архитектите, което беше изпълнено без никакви проблеми.

Може да харесате още...

Izolacii.eu