18 години Caparol Румъния и откриване на нови производствени линии

Caparol

На 30 октомври Daw Benta Румъния отпразнува своя юбилей с пищна церемония, на която присъстваха над 450 архитекти, строителни фирми, инвеститори, партньори и служители.

През 2001 г. групата Daw стъпва на румънския пазар. Основната цел е била да представят по най-добрия начин продуктовото портфолио на един от най-големите европейски производители на бои и строителни материали за довършителни работи. 18 години по-късно резултатите показват, че с амбиция, непрекъснато усъвършенстване и добър екип от професионалисти, всичко може да се постигне.

caparol

На сцената на RAB Event Center в Sângeorgiu de Mureș, изпълнителния директор на Daw Benta г-н Ремус Бента, благодари на всички партньори и служители за подкрепата, партньорското отношение и доверието, които са двигателя на развитието на Daw Benta.

По случай юбилея си, Daw Benta представи и новите си инвестиции. Две нови производствени линии – за сухи смеси и експандиран полистирол. Инвестицията от 7 млн. евро има за цел да удвой производствените мощности и да е в подкрепа на балканския пазар.

caparol

Производствените линии отговарят на най-новите и модерни изисквания, по отношение на екологията. Daw Benta Румъния има над 280 служители, заети в продажбите, логистиката и производствените дейности, както в централния офис в Sâncraiu de Mureș, така и в производстата.

От 2006 г. компанията разширява своите пазари, като влиза на българския и молдовския пазар. Д-р Ралф Мурян, изпълнителен директор на групата Daw Se, върна гостите назад във времето до 1885 г., споделяйки как прадядо му в търсене на магнетит в мината, която притежава, намери минералната скала Амфибол, която изследва в продължение на 5 години, преди да разбере за какво може да я използва. От тогава до сега компанията се разраства и отваря представителства в над 40 държави, на няколко континента. „Големият успех се дължи на факта, че моето семейство винаги е било надежден партньор на клиентите и служителите си. Второ, ние винаги сме вярвали в силата на иновациите – от амфиболина, с който не сме знаели какво да правим в началото, до многобройните уникални продукти, които разработихме в 134-годишната си дейност.‘‘, сподели д-р Ралф Мурян, главен изпълнителен директор Daw Se.

caparol

Изпълнителният директор на Daw Benta награди за добрата работа изпълнителните директори на България и Молдова, както и едни от най-старите си служители да лоялността и професионално отношение.

Вижте пълната продуктова гама на Caparol.

Може да харесате още...