pixel

83 000 лв. глоба заради пропадналия булевард в ”Младост”

83 000 лв. глоба е наложена на фирмата-изпълнител на ремонта на бул. „Ал. Малинов” заради пропадналия асфалт. От днес започна ремонт на участъка.

Вчера стана ясно, че част от новия участък на булеварда в столичния ж.к. “Младост” 3 е започнал опасно да пропада два месеца след отварянето му.

Неравности и пропадания има на поне три места в крайната дясна лента на пътното платно срещу супермаркет в близост до метростанция “Александър Теодоров-Балан” в посока центъра.

От днес започна спешен ремонт на участъка. Сутринта работниците премахваха пропадналия асфалт. Мястото ще бъде изравнено и ще бъде положен нов асфалт, предаде bTV.

В участъка има наклон и позволява развиването на висока скорост, което, съчетано с неочакваното пропадане на пътя, може да доведе до загуба на управление на автомобила и дори до фатални последици за пътуващите или за пешеходците, които излизат от близката метростанция.

Обектът все още не е приет, така че фирмата прави корекцията изцяло за собствена сметка.

Новият участък на бул.  “Ал. Малинов” бе открит на 22 август, три месеца след като в експлоатация бе пусната и отсечката от метрото от “Младост” 1 до Бизнес-парка.

dir.bg

 

Може да харесате още...