pixel

Активно самопочистване на фасадите с Термофлекс® Pro Solid Nano

Трудно е да се огледаме във фасадите на сградите, без да обърнем внимание на едно от най-приложимите и предпочитани финишни покрития, а именно – мазилката. Многообразните възможности за индивидуално оформление в цвят и структура, различните техники на нанасяне и безспорните качества на мазилките ги утвърждават в практиката като надежден и устойчив метод за изпълнение на площи, както в екстериора, така и в интериора.

Фактът, че фасадите на сградите са едни от площите, подложени на най-тежки атмосферни и механични влияния, налага строги изисквания към свойствата на продуктите, предлагани на пазара. Едновременно с надеждната здравина и устойчивост на мазилката обаче, едно от особено важните свойства, които продуктите от тази гама трябва да притежават, е предоставянето на възможността на фасадата да „диша“. Само и единствено по този начин се осигурява свободното преминаване на влагата и парите през конструкцията, осигурявайки нейното съхранение напред във времето.

Гамата на пастообразните мазилки, които Марисан предлага на пазара, съдържа в себе си разнообразен набор от продукти, обезпечаващи качественото изпълнение на различните повърхности в множество варианти за структуриране и цветово оформление. Последното попълнение към портфолиото от фасадни мазилки на компанията е иновативния продукт Термофлекс® Pro Solid Nano.

Интегрираните наночастици – поглед към бъдещето.

Свръх миниатюрните частици са определяни като бъдещето на множество индустрии – от създаването на суперкомпютри, до екосъобразни технологии и зелени политики. Така наречените „квантови точки“ се явяват и особено приложими в сферата на строителството, не само от гледна точка на подобряване качеството на материалите, но и като особено ефективен способ за съхранение на енергията в сградите.

Вграждането на наночастици в структурата на силикатната мазилка Термофлекс® Pro Solid Nano е израз на постоянната нужда от иновации в процеса на изграждане на сградите и съоръженията, които обитаваме и експлоатираме. Благодарение на техните свойства, работата с продукта позволява постигане на детайлна, микро-пореста повърхност без пукнатини и с по-ниско електростатично зареждане. Това позволява на замърсяванията по повърхността, под въздействие на природните влияния (вятър, дъжд, сняг, слънце), да се отделят по естествен начин от фасадата и тя да се запази непроменена по-дълго време.

Чисти и красиви фасади със самопочистващото свойство на Термофлекс® Pro Solid Nano.

Вложеният, в структурата на продукта, титанов фотокатализатор придава на мазилката свойството да се самопочиства. Това става възможно благодарение на начина му на функциониране – под влияние на UV лъчите от дневната светлина, титаниевият диоксид въздейства с кислорода от въздуха, като по този начин се стига до разграждането на органичните замърсявания. След това идва ред на природата – дъждът и вятърът отмиват или отстраняват разградените частици и замърсявания от повърхността на мазилката.

Самопочистващото свойство на продукта се подпомага и от най-горния хидрофилен слой, заложен в нейната структура. Така наномазилката поема влагата на повърхността и при изпарение отстранява замърсяващите я частици. Така фасадата успява сама да запазва своята чистота по-дълго време, минимизирайки нуждата от излишни средства за поддръжка.

Термофлекс® Pro Solid Nano в перфектна комбинация с интегрираните топлоизолационни системи на МАРИСАН.

Едно от предимствата на силикатните мазилки се дължат на факта, че са изградени на базата на калиево водно стъкло и са органично подобрени посредством добавяне на изкуствени смоли. Термофлекс® Pro Solid Nano като част от този вид мазилки, се характеризира със свойството си да формира изключително здрава връзка с основата, върху която е положена, както и да обезпечава дълготрайната стабилност на цвета.

Силикатните мазилки са особено подходящи при работа със стари основи, саниране на сгради и изпълнение на архитектурни паметници. Те са изключително устойчиви на напукване и са особено подходящи за прилагане в региони с големи температурни амплитуди, дълги зими и висока влажност на въздуха.

Силикатната нано мазилка влиза в ролята на идеалното завършващо покритие и в интегрираните системи за топлоизолиране Термофлекс® Classic и Терапор® Ultra. Нейното широко приложение я прави подходяща, както за новопостроени сгради, така и за сгради в процес на саниране или реновиране. Самопочистващите се защитни и декоративни покрития с влачена или драскана структура, които могат да се постигнат с Термофлекс®  Pro Solid Nano, могат да бъдат положени върху стари и нови минерални основи като цимент, циментови мазилки и шпакловки, сглобяеми елементи от бетон, топлоизолационни плочи, продукти на гипсова основа и  други.

Дълготрайна защита и екстремно качество за вашата фасада.

Pro Solid Nano

Силикатната мазилка Термофлекс® Pro Solid Nano притежава широк набор от свойства, гарантиращи качествената защита на фасадите. Завидните здравина и устойчивост на механични натоварвания и агресивни атмосферни влияния изкореняват нуждата от чести ремонти или поддръжка на фасадата вследствие на нейното нарушаване. Силната паропропускливост на мазилката спомага за активното „дишане“ на повърхността, извеждайки влагата в атмосферата. По този начин се гарантира дълготрайната защита срещу гъбички, плесени и бактерии.

Една от основните задачи при проектирането на сградите, които обитаваме е те да отговарят на съществуващите противопожарни изисквания. Надеждната противопожарна защита е от възлово значение в етапите на противопожарно проектиране и конструиране. Тя се изразява в използване на материали, които при възникване на евентуален пожар, да издържат по-дълго време, да са максимално безопасни за хората и да минимизират щетите. Термофлекс® Pro Solid Nano не отстъпва и по този показател. Тя се класифицира като негорим продукт с клас на горимост (А2), което ѝ отрежда челни места според БДС EN 13501-1 като продукт със завидна пожароустойчивост.

Разгърнете своята креативност и проектирайте цветовото оформление на вашата фасада!

Изборът на подходящия цвят за изпълнението на фасадата се улеснява от системата за тониране ENERGY IN COLORS. Така, всеки може да избира измежду повече от 2080 цвята и 5 различни структури за своята Термофлекс® Pro Solid Nano. Множеството варианти за индивидуално оформяне в цвят и структура изискват особено сериозно внимание. Поради устойчивостта на продукта срещу замърсяване и стареене, първоначалната визия на вашата фасада ще се запази свежа напред във времето до момента, в който вие не решите, че е време за промяна!

Може да харесате още...