Добавки за работа в зимни условия от Теразид

zima

Въпреки че е декември, топлите и слънчеви дни са много подходящи за довършване на много дейности по ремонта на фасадата или терасата. Рискът от падане на температурите през нощта обаче не е за подценяване. За да се гарантира здравината и безпроблемното свързване на продуктите обаче, е добре да се използват различни добавки, които понижават температурата на замръзване на водата – основната причина за проблеми при работа в зимни условия.

За улеснение и качествена работа при критични атмосферни условия Теразид предлага висококачествени противозамръзващи добавки за различни строителните материали и дейности.

Когато прогнозните температури са в диапазона до -10˚C, специалистите от Теразид ЕООД препоръчват при шпакловане или лепене на топлоизолационни материали или различни видове керамични и каменни облицовки да се използва специалната добавка Текалит. Текалит понижава температурата на замръзване на течната фаза в лепилния разтвор и ускорява втвърдяването без опасност от нежелани последици за якостите на лепилото. Продуктът е съвместим с широка гама от лепилата и шпакловките на циментова основа с марка „Теразид“, „Топ Микс“ и „Стройкол“.

ТЕКАЛИТ

Tekalit

Противозамръзваща добавка за циментови лепила и шпакловки

ТЕКАЛИТ” представлява червено-кафява течност на базата на пластификатори с добавени органични и неорганични вещества. Благодарение на своите съставки, продуктът не замръзва при температура до -20˚C, което определя неговото предназначение като противозамръзваща добавка към циментови лепила и шпакловки. Добавката дава възможност за работа с продукти на циментова основа при минимална денонощна температура на въздуха и основата -10˚C.

Поради тъмния си цвят е препоръчително „ТЕКАЛИТ” да не се използва за шпакловки, които ще бъдат основа за фасадни бои и мазилки, както и за продукти на основа на бял цимент.

СВОЙСТВА
– готов за употреба;
– не замръзва (до -20˚);
– дава възможност за работа с циментови продукти при минусови температури.

УКАЗАНИЯ ЗА ПОЛАГАНЕ И ОБРАБОТКА   
След като циментовото лепило (шпакловка) е разбъркано с вода до постигане на хомогенна смес, се добавя „ТЕКАЛИТ” и отново се разбърква, като количеството на добавката се определя от минималната денонощна температура на въздуха и основата.

Противозамръзващата добавка е съвместима с по-голямата част от продуктите на „ТЕРАЗИД” на циментова основа:
– „ТЕРАЗИД STANDART
– „ТЕРАЗИД FLEX
– „ТЕРМОЗИД
– „ТОП МИКС” и др.

РАЗХОД: От 35 до 42 гр/м² в зависимост от температурата

За улеснение на своите клиенти „Теразид“ предлага и сухи циментови смеси (лепила и шпакловки) с фабрично добавени противозамръзващи агенти. Това изключва възможността от грешка в дозирането или смесването на продуктите. Всеки един от петте продукта със специална зимна формула е практически тестван за работа до -9˚C.

Terazid

Завършването на фасади със сухи или мазилки на полимерна основа също е възможно, въпреки ниските температури в този период на годината.„СКРЕЖКО – за полимерни мазилки” и „СКРЕЖКО – за циментови мазилки” са двата продукта, които дават възможност за работа до -5˚C до окончателното свързване на мазилката.

И двата продукта са в удобни опаковки, достатъчни съответно за 1 кофа (25 кг) полимерна или силиконова мазилка и 1 торба (25 кг) „Структурна мазилка“ с марка „Теразид“.

СКРЕЖКО

Skrejko

Противозамръзващи добавки за полимерни мазилки, циментови мазилки и бетони
СКРЕЖКО” е серия специално разработени добавки за работа при зимни условия – при очаквани понижения на температурата, леки дневни замръзвания, очаквани студени периоди. Всеки един от трите продукти от серията има различно приложение:
– „СКРЕЖКО – за полимерни мазилки” е противозамръзваща добавка, позволяваща полагане на полимерните мазилки с марка „ТЕРАЗИД” при минимална температура до -5˚C;
– „СКРЕЖКО – за циментови мазилки”  е противозамръзваща добавка, позволяваща полагане на циментови мазилки с марка „ТЕРАЗИД” при минимална температура до -5˚C;
– „СКРЕЖКО – за бетон”  е противозамръзваща добавка за работа със замазки, бетони и други циментови разтвори, при минимална температура до -5˚C, до окончателното свързване на продукта;

СВОЙСТВА:
– устойчиви на минусови температури;
– готови за употреба;
– удобни за дозиране;
– безцветни.

УКАЗАНИЯ ЗА ПОЛАГАНЕ И ОБРАБОТКА   
Смесването с добавките от серията „СКРЕЖКО” става изключително лесно, тъй като те са дозирани в опаковки, съобразени с опаковките на продуктите с марка „ТЕРАЗИД”, в които се добавят.

При добавката за циментови мазилки и при тази за бетони, съдържанието на опаковката се изсипва в направната вода, след което се добавя сухият продукт. Разбърква се с помощта на механична бъркалка.

При „СКРЕЖКО – за полимерни мазилки”, съдържанието на шишенцето се изсипва директно в кофата с мазилката, след което се разбърква с неръждаема механична бъркалка.

РАЗХОД

„СКРЕЖКО – за полимерни мазилки”
– 1 шише за една кофа „ДЕКОРИТ”;
– 2 шишета за една кофа „ДЕКОРА”;
– ½ шише за една кофа „ТЕРАЗИД G-33

„СКРЕЖКО – за циментови мазилки”
– 1 опаковка за една торба „СТРУКТУРНА МАЗИЛКА”;
„СКРЕЖКО – за бетон”;
– 1 ÷ 2% от масата на цимента в разтвора.

Повече информация за специалните добавки за работа при ниски температури може да намерите на www.terazid.com.