Акустични панели CapaCoustic Melapor

Акустичните панели CapaCoustic Melapor на водещия германски производител Caparol се състоят от термореактивна, гъвкава пяна от меламинова смола с отворена пореста структура. Те могат да се залепват или директно като покритие върху стена или таван, или могат да бъдат разположени под тавана като преграда или окачен таван, с помощта на стандартни T-образни направляващи релси. Панелите CapaCoustic Melapor са много подходящи за ремонт на съществуващи сгради, благодарение на бързия си монтаж и лесната работа с тях.

За помещения с интензивен ефект на реверберация много често е необходимо да се предприемат специални мерки за регулиране на отразения звук. В такива случаи използването на системи със звукопоглъщащи свойства намалява времето за реверберация в помещението. За тази цел се използват специални материали с отворени пори, които намаляват проникващата звукова енергия. Ефектът на намаляване на звука се постига заради триенето на въздушните молекули (които разпространяват звука чрез трептения) в порите на отворената структура на панела.

CapaCoustic Melapor има много предимства: висока абсорбция на звука, устойчив е на температури от – 40 ° C до +180 ° C, а в краткосрочен план може да издържи до +200 ° C, не съдържа минерални влакна и е физиологично безвреден, няма електростатичен заряд – т.е. не абсорбира прах.

Може да харесате още...