Акустични панели в концертна зала в Малмьо

Malmö Live

Malmö Live е културен център с голяма симфонична зала, конферентна зала, хотел и обществени открити пространства. Центърът е проектиран от архитектите Schmidt Hammer Lassen и е признат за едно от водещите места за шведска музика на живо.

Във фазата на проектиране архитектите и специалистите по акустика от Akustikon си поставят за цел концертната зала да постигне най-добрата акустика в света. За да постигнат това, те започват да работят с Gustafs две години преди началото на строителството. Gustafs, Akustikon и архитектите си сътрудничат, за да произведат облицовки за стени, които изцяло отговарят на високите изисквания, заложени в проекта.

Malmö Live

Дървените фурнировани панели Gustafs са избрани за материал за вътрешна облицовка, тъй като отговарят на пожарозащитните изисквания с реакция на огън от A2-s1. Основното предизвикателство е производството на дървени кутии – наречени елементи на Mondrian – които да отразяват звука в концертната зала.

Gustafs произвежда елементите Mondrian в съответствие с изискванията на Akustikon за определена плътност/м², като същевременно запазва високата класификация за пожарозащита, необходима за концертната зала. Елементите Mondrian са монтирани по цялата вътрешна повърхност, като регулират звука и времето за реверберация, за да постигнат оптимизирана акустика в концертната зала.

Стенните и таванните панели се състоят от комбинация от фурнировани дървени панели Gustafs и елементи Mondrian. На балюстрадите е инсталиран Linear Rib, заедно с акустичния филц Acoustex на Gustafs. Всички облицовки от дърво са фурнировани с дъбов фурнир Gustafs в комбинация с някои месингови стенни панели.

Malmö Live

Може да харесате още...