Ударна шумоизолация за балкони и лоджии

StoFloor

Еластичната система за покритие StoFloor Balcony Elastic EB 200 осигурява защита от вода, мостови пукнатини и намалява звука с 12 dB. Предназначена е за балкони, лоджии и аркади и предлага трайна защита на подовете и широка гама от цветове. Тя предотвратява проникването на вредни вещества в бетона и помага да се изпълнят изискванията за ударна шумоизолация.

Външните компоненти, изложени на влага

Водата причинява най-големи структурни повреди, прониквайки в структурата през пукнатини. Процесът на увреждане се задейства от замръзване или водоразтворими, стимулиращи корозията вещества. За да се предотврати това, системата за покритие трябва да издържа на механичните натоварвания и летните горещини, но също така да е устойчива на пукнатини при ниски температури.

Балконното покритие StoPur EB 200 комбинира устойчивост на UV и атмосферни влияния с еластичност при ниски температури, чрез използването на многофазна полимерна матрица (хибридна). Полиуретановата смола осигурява трайна защита срещу механично напрежение през лятото и преодолява пукнатините при охлаждане през зимата.

Двукомпонентната система с дебели слоеве е идеална за балкони, аркади и лоджии. Доказаното намаляване на удара с 12 dB допринася за спазването на DIN 4109-1 за звукоизолация в строителството. Освен това системата предлага декоративен дизайн на повърхността с голяма цветова палитра и поръсване на цветни акрилатни чипове. Уплътненията StoPur DL 520 или StoPur VR 100 осигуряват лесно почистване.

Може да харесате още...