Антибактериалните бои – повече вреда, отколкото полза!

Caparol

Още от 2008 г. Caparol извършва обширни проучвания на начина, по който антибактериалните интериорни бои, както се наричат, работят. Резултатите бяха отрезвяващи и потвърдиха, че продуктите от този тип, нямат значителни предимства, когато се използват в зони, с високи хигиенни стандарти.

Въз основа на тези констатации беше решено, подобни антибактериални бои да не се включват в продуктовата гама на Caparol.

На пазара има много производители, които предлагат антибактериалните бои като надежден вариант в борбата срещу бактериите и микробите.

В частност в болниците и домовете за социални грижи, училища и детски градини, където има високи изисквания за хигиена,  тази функция привлича вниманието.

CaparolCaparolCaparol

Резултатите от независимото проучване, потвърждаващо нашите собствени изводи, вече са публикувани на уебсайта на известния търговски журнал “Farbe und Lack”.

Според проучването, тези „антибактериални бои” могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

Оптималната хигиена може да се гарантира само чрез дезинфекция и почистване на повърхностите.

Caparol

Caparol предлага почистващи се, интериорни боиустойчиви на дезинфектанти и са абсолютно идеални за тази цел: Caparol Amphibolin; Caparol PremiumClean; Caparol Latex Hygiene; Caparol Latex Gloss 60; Caparol SeidenLatex.

Caparol

Всеки един от продуктите отговаря на високи хигиенни стандарти.

♦ Водоразтворими, екологични, с минимална миризма
♦ Висока степен на белота
♦ Дифузионна способност
♦ Лесна за обработка
♦ Устойчиви на почистване с различни препарати
♦ Подходящи за хора с алергии

Caparol

Различните интериорни бои могат да се тонират в над 3 млн. нюанса. Свържете се с консултантите ни, за да уточните точния продукт, който Ви е необходим, според спецификациите на помещението.

За допълнителна информация и контакти – www.caparol.bg.

Може да харесате още...