Благотворителност в Седмицата на общественополезните дейности


Благотворителната фондация MetLife организира Седмица на общественополезните дейности съвместно с общността на Habitat for Humanity в България, Египет, Англия, Унгария, Ирландия, Йордания, Ливан, Полша и Румъния. У нас партньор на проекта е водещата компания в производството на вибропресовани изделия Semmelrock.
Партньорството, финансирано от фондация MetLife, ангажира служители на компанията, собственици на жилища и членове от общността Habitat for Humanity да работят заедно по проекти свързани с жилищно строителство, ремонти и обновяване на къщи за подобряване качеството на живот и увеличаване на възможностите на живеещите в общностите.

По време на Седмицата на общественополезните дейности група от 17 доброволци, служители на MetLife България, се включиха активно в строителните дейности по социалния проект на Хабитат България „Изграждане на четири жилища в град Костинброд“. Жилищата, всяко от които е с площ от 86 кв. м., са предназначени за млади семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди.

Тази година доброволците участваха в дейности, свързани с вертикалната планировка по проекта, включващи поставяне на декоративни настилки, изграждане на тревни площи и засаждане на цветна растителност. Компания Земелрок Щайн+Дизайн любезно предостави всички изделия, необходими за успешното протичане на работния процес и крайния успех на проекта.

Вижте също...