Нови решения в подземен паркинг в Холандия получиха престижни награди

В историческия център на Лайден, Холандия, новият подземен паркинг Lammermarkt се превърна в любимо място на посетителите, заради уникално приятното паркиране. Проектът за паркинга под местния пазар Lammermarkt е на JHK Architects. Той е истинско архитектурно постижение, комбиниращо функционалност и елегантност в монументалния център на града.

Цилиндричната форма на паркинга е не само основа за удобно паркиране, но и осигурява компактен обем и минимизира намесата в монументалните сгради наоколо. Новият подземен паркинг разполага с 525 просторни паркоместа и осем зареждащи станции за електрически автомобили. На всеки етаж има определен брой места за хора с увреждания.

Оранжевата задна стена на паркинга и оранжевият кант в централната кухина подсилват пространственото въздействие и осигуряват дълбочина и цвят на интериора. Системата Sikafloor® MultiDur EB-14 AT е избрана и приложена от строителя съвместно с екипа за подови настилки Sikafloor® MultiDur EB-14 AT.

Неодавна паркингът получи златната награда ESPA (European Standard Parking Award), присъдена от EPA (European Parking Association). Тя се дава на паркинги с отлична оценка за безопасност, качество и удобство за клиентите. Паркингът бе удостоен и с Rijnlandse Architectuurprijs 2017, публична награда, която се присъжда на всеки две години на най-добрия проект, изпълнен в района на Лайден, и наградата Betonprijs 2017 в категорията „Изпълнение“.

Вижте също...