Caparol Clean Concept® – дълготрайна чистота и блясък

Финишните  покрития служат не само за постигане на впечатляваща визия, те трябва да осигурят гарантираната, дълготрайна защита от вредните влияния на атмосферните условия и околната среда за Вашата фасада. В този смисъл е важно да се отбележи, че фасадите Не дишат (това е функция само на живите организми) и специално термоизолационните системи Не пречистват въздуха. И след като направихме това важно уточнение да споделим, че най-съществените характеристики на качественото екстериорно покритие са: строително-физичните му свойства, високата устойчивост на замърсяване, както и способността на материала да запази цвета и блясъка на една сграда възможно най-дълго. Разбира се, много сложна задача е цветовото оформление, което изисква изключителен професионализъм и усещане за стил.

Колко дълго сградата ще запази избрания от Вас цвят в истинския му блясък, без да избледнява или да потъмнява в резултат на замърсяване? Дали ще се наложи обновяване след  5, 10, 15 или 20 години?

В последните години този въпрос е сред основните изисквания на инвеститори, архитекти и строители. Отговорът е основен приоритет в проучванията на специалистите от Caparol.

Проблемът замърсяване: обстойните изследвания на Caparol относно  механизмите на замърсяване показват как процесът целево може да бъде забавен.

През 2005 година излиза на пазара концепцията Caparol Clean Concept®, която синтезира няколко основни качества, които гарантират, че един продукт ще осигури на фасадата дълготрайна красота и чистота. Продуктите от тази гама носят символа ССС за по-лесна разпознаваемост, като силиконовата мазилка на компанията Silicon FassadenPutz се предлага и на българския пазар, и е един от хитовите продукти вече повече от 10 години.  Доказал е качествата си по безспорен начин със своите характеристики.

В продуктите от гамата Caparol Clean Concept® са приложени 3 важни технологии:

1. Нанотехнология – специална композиция от пигментни съставки и пълнители, която позволява на покритието да изгради решетка от миниатюрни пори на повърхностния слой, в резултат на което разпространените в околната среда замърсители (органични и неорганични частици) не са в състояние да се „захванат” за основата и в последствие биват отмити от дъждовете или отнесени от вятъра;

2. Фотокатализа

  – Под действието на слънчевата енергия и специалните съставки в състава на покритието, органичните вещества, попаднали на повърхността, се разграждат и фасадите се самопочистват.

3. Хидроперленият ефект

– капчицата вода се запазва цяла и във формата на сфера, като бързо се търкаля по повърхността, без да попива. Това намалява наличието на влага, която от една страна осигурява благоприятна среда за развитието на гъбички и плесени, а от друга, позволява на активните замърсители във въздуха да полепнат по влажната основа.

Трите компонента  на серията Caparol Clean Concept®: нано-технология, фотокатализа и хидроперлен ефект, гарантират дълготрайната чистота и красота на Вашата фасада и са без аналог на българския пазар.

За следващите поколения продукти Carbo Edition и NQG ще напишем в следващите материали.

Може да харесате още...