Дигитален печат върху керемида – най-новата тенденция при покривите

Borja

Когато спираме вниманието си върху новите тенденции при покривите и възможностите, които те дават на архитектите, трябва да имаме предвид следното: занапред все по-често ще чуваме за иновативната технология дигитален печат върху керемида, а испанската компания Tejas Borja е първата в света, която я прилага в индустриалнато производство на керамични керемиди. Пълната промяна на покривния облик вече е възможна!

Какво представлява дигиталният печат върху керемида

Продуктите от сериите BorjaJet съчетават традиционните керамични керемиди с дигитален печат, използвайки иновативната InkJET технология. Tejas Borja е в състояние да направи керемиди с голямо разнообразие от облицовки, имитирайки плочи, дърво, камъни, мрамори и други. Технологията, използвана за първи път при керемиди, позволява съчетаването на предимствата на класическите керамични керемиди с външния вид на друг материал, без да е необходимо изсичането на дървета, например.

Borja

Дигиталната InkJET технлогия е аналог на старата технология за ангобиране на керемидите, но разполага с много по-голяма прецизност при нанасяне структурата на ангобата, при която е възможно смесване на до 60 цвята. Това, от своя страна, позволява възпроизвеждане на ефекти, невиждани досега.

Дизайнът на сериите BorjaJET е съобразен с водещите архитектурни тенденции, съчетани с богато разнообразие от цветове, сред които керамичен цимент и керамичен оксидиран метал.

Borja

Макар плоските покриви да придобиват все по-голяма популярност, сигурността, идваща от скатните не може да бъде изместена. По статистически данни над 60% от проблемите в покривния сектор в Испания се появяват при плоските покриви.

Bordja

Нуждата от революция при скатните покриви, връщаща уважението към тях и създаваща им модерен облик, беше осезаема. И промяната не закъсня в лицето на Tejas Borja, дигаталния печат върху керемиди и ефектите, които могат да се постигнат. Това е една изцяло нова вълна в архитектурния екстериорен дизайн на къщи и покриви, която ще промени визията им завинаги.

borja

Material Disitric, една от уважаваните платформи в световния строителен сектор, също отчете революцията в производството на керамични керемиди.

Вече и българските архитекти имат възможност да се запознаят и да изпозват възможностите, които предоставя тази водеща световна революция, благодарение на Борджа България.

Вижте също...