pixel

Днес откриват международна конференция „Енергийна ефективност в многофамилни сгради –  моделът „обслужване на едно гише“

Kolarov

Архитект Коларов ще открие международна конференция „Енергийна ефективност в многофамилни сгради –  моделът „обслужване на едно гише“ в България“

Днес арх. Георги Коларов – съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството ще открие международна конференция „Енергийна ефективност в многофамилни сгради –  моделът „обслужване на едно гише“ в България“.

На конференцията ще бъде представен напредъкът по проекта за предоставяне на интегрирани услуги за обновяване на жилищните сгради, известен като „SHEERenov“, който стартира на 1 юни 2020 г. Въпреки забавянето на някои от дейностите по него, поради пандемията от COVID-19, проектът вече навлиза в активна фаза.

SHEERenov се финансира от Програмата за научни изследвания и иновации на Европейския съюз „Хоризонт 2020“. Основната му цел е да се разработи и тества модел за предоставяне на интегрирани услуги за обновяване на жилищните сгради на територията на град София, като целта в последствие е този модел да се възпроизведе и в други градове. Проектът включва разработване на механизъм за устойчиво финансиране на процеса на пазарен принцип, както и провеждане на разяснителна кампания и обучения на заинтересованите страни.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството има активна роля в разработването на концепция за прехода от досегашната схема за обновяване на многофамилни жилищни сгради към по-устойчив и пазарно-ориентиран модел.

Събитието е с начален час 10.30 и се провежда в хотел ИнтерКонтинентал в София.

Може да харесате още...

Izolacii.eu