pixel

Таванна конструкция от дърво и филцови ламели в ресторант в Нюрнберг

Fuji Yama

В допълнение към вкусните кулинарни предложения в менюто, елегантният интериор и привлекателната атмосфера също играят важна роля в гастрономията. За суши ресторанта Fuji Yama в сърцето на Нюрнберг офисите на Bermüller и Niemeyer Architekturwerkstatt разработиха цялостна концепция за обновяване и редизайн. Изборът на материали, цветове и форми, както и акустиката на помещението и планирането на осветлението разкриват много грижи – от самото начало до последния детайл.

Fuji Yama

Основният фокус на новия интериорен дизайн е върху скулптурната, органично оформена конструкция, изработена от вълнообразни ламели, която под формата на течащ пейзаж в района за сядане се простира от тавана през стените и частично до пода на ресторанта, като по този начин игриво определя границите на помещението на ресторанта. Отделните елементи на конструкцията представляват над 2400 фрезовани с лазер ламели от смърч, както и акустично ефективни филцови летви, изработени от полиетиленови бутилки в процеса на преработка. Филцовите панели също допринасят за акустиката и регулирането на влажността в помещението за гости, което може да побере до 130 души.

Fuji Yama

За разлика от светлата смърчова дървесина на тавана и стенните панели, стените, подът и мебелите са издържани в тъмни тонове. Полираните цветни шисти и черните мебели определят цветовата палитра на помещението. LED светлините, които са разположени между ламелите и следват вълнообразната структура, осигуряват приятно осветление. Черни и месингови цилиндрични висулки в минималистичен дизайн поставят топли светлинни акценти над масите и над бара.

Може да харесате още...

Izolacii.eu