Добре защитени и устойчиви фасади с Caparol Clean Concept

caparol

Caparol Clean Concept® гарантира дълготрайна чистота и блясък!

Финишните покрития служат не само за постигане на впечатляваща визия, те трябва да осигурят гарантираната, дълготрайна защита от вредните влияния на атмосферните условия и околната среда за вашата фасада. В този смисъл, най-съществените характеристики на качественото екстериорно покритие са: строително-физичните му свойства, високата устойчивост на замърсяване, както и способността на материала да запази цвета и блясъка на една сграда възможно най-дълго.

Разбира се, много сложна задача е цветовото оформление, което изисква изключителен професионализъм и усещане за стил.

caparolКолко дълго сградата ще запази избрания от вас цвят в истинския му блясък, без да избледнява или да потъмнява в резултат на замърсяване?

Дали ще се наложи обновяване след 5, 10, 15 или 20 години? Отговорът е един от основните приоритети в проучванията на специалистите от Caparol.

Микроорганизмите се закрепят по повърхностите на сградите, като образуват сиви и зелени воали, които не създават опасност за конструкцията на сградата. Влиянието им е изцяло визуално, като фасадата изглежда зацапана и избеляла.

caparolФасадни мазилки и бои със специален филтър, съдържащи биоциди, са доказано решение срещу микробната зараза. Тези продукти запазват цвета на фасадата дълги години чист и свеж, като едновременно с това не позволяват развитието микроорганизмите.

Все повече частни строители и големи инвеститори изискват продуктите, които използват да не вредят на околната среда и едновременно с това да са устойчиви и с гарантирано качество.

От много години изледователския екип на Caparol се занимава с изследване и проучване на замърсяването на фасадите и поспециално със замърсяването от водорасли и гъбични организми. В резултат на това е създадена техноогията NQG.

Технология, гарантираща устойчивост и щадяща околната среда – без биоциди. Всички продукти от серията са маркирани с печат NQG. Те инхибират растежа на микроорганизмите, без да ограничава изискванията за устойчивост на продуктите.

Нанотехнологията NQG е специална композиция от пигментни съставки и пълнители, която позволява на покритието да изгради решетка от миниатюрни пори на повърхностния слой, в резултат на което разпространените в околната среда замърсители (органични и неорганични частици) не са в състояние да се „захванат” за основата и да се развиват.

caparol

Тази технология позволя на дъжда и вятъра да отмиват всички нечистотии от фасадата. Специалната повърхностна структура кара влагата да се разпределя по-добре по повърхността, което е предпоставка за по-бързото изпарение на водата. Резултатът: гъбичките и мухъла нямат шанс за развитие.

Продуктите с NQG и CCC печати гарантират устойчивост и дълготрайна защита на вашата фасада.

За контакт и повече информация – Caparol.

Може да харесате още...