Dörken представя покривни мембрани с оптимизирани качества

С климатичните промени изискванията към покривните мембрани все повече се завишават. Поради тази причина немската компания Dörken GmbH за пореден път доразработва мембраните Delta-Maxx WD по отношение на основните ѝ характеристики. Безопасната защита от влага и оптимизираната технология на залепяне са най-важните нововъведения.

Новите покривни мембрани функционират с напълно новоразработено полиуретаново покритие и оптимизиран уплътнител за защита от влага. Обновена е и подложката, която с високия си капацитет за съхранение регулира влагата на сградата. Освен това продуктите допълнително са тествани и на градушка. Така, оптимизираната система предлага още по-надеждна защита срещу проливен дъжд, сняг и вятър. Двете вградени залепващи ленти от долната страна на мембраната са преработени, за да се гарантира, че лепилото се залепва оптимално и при ниски температури и има високи адхезивни свойства. Това позволява системата да бъде фиксирана по-бързо и по-безопасно дори при неблагоприятни климатични условия.

Delta-Maxx WD е оборудвана с мембранна технология Delta AMS с водоотблъскващ, но дишащ ефект. Благодарение на специалната BiCo технология на производствения процес, влакното има по-висока плътност и по този начин и по-висока якост. Хомогенната структура освен това осигурява и интегрирана UV защита. Мембраната е устойчива на стареене и на температури до 120°C. Компанията гарантира качествата на продукта като предоставя функционална гаранция от 25 години за материала.

За повече информация: Dörken GmbH 

Вижте също...