pixel

Etex окончателно придоби URSA

ursa

Днес Etex отбелязва важен етап в развитието си – групата осигурява пета технология в стратегията си за бизнес растеж. Etex разширява възможностите си за предоставяне на продукти и решения отговарящи на стоителните предизвикателства на съвременния живот, чрез включването на изолационния опит на URSA към портфолиото си от технологии. Сделката, която беше обявена през януари тази година, е завършена успешно след изпълнение на обичайните условия за финализиране.

Перфектната комбинация, която да вдъхнови света на строителството

URSA е европейски лидер в производството на стъклена минерална вата и екструдиран полистирен (XPS), присъства в повече от 20 страни въз основа на мрежа от 13 производствени бази.

etex

Jochen Friedrichs, CEO на URSA и новият ръководител на дивизията за изолация в Etex: „Марката URSA предлага широка гама от решения за външна изолация на сгради, както и за вътрешни преградни стени и тавани. URSA споделя много от ценностите на Etex, включително устойчивост, ефективност на бизнес модела и силно и ангажирано управление и екипи. Продуктите и решенията както на Etex, така и на URSA имат за цел да се справят с някои от мегатенденциите, засягащи нашия свят, по-специално затоплянето на климата и недостига на ресурси.“

Etex, международна индустриална компания със 115-годишна история, изразява ясно амбицията си да стане глобален играч в леките и по-устойчиви строителни решения. С придобиването на URSA, изолацията вече е твърдо позиционирана като петата технология в стратегическата рамка на групата, позволявайки на Etex да вдъхновява хората по света да изграждат жилищни пространства, които са все по-безопасни, устойчиви, интелигентни и красиви.

С добавянето на URSA към портфолиото си Etex вече обединява повече от 13 500 служители и 140 завода в 45 страни по целия свят. През 2021 г. Etex регистрира приходи от 3,0 млрд. евро, докато URSA има приходи от около 500 милиона евро.

Силна марка с голям потенциал за растеж

Устойчивостта е определена като следващия основен стратегически фокус за Etex и в този контекст URSA е готова да бъде лидер в тази област, разчитайки на своята продуктова гама, дейностите по екологична, социална и управленска ефективност (ESG), стратегическия фокус върху устойчивостта, програмата за рециклиране и т.н. Данните показват, че поне 75% от европейските сгради не са енергийно ефективни. Изолационните материали са ключов фактор за постигане на значителни икономии на енергия и драстично намаляване на емисиите на CO2.

etex

Bernard Delvaux, CEO на Etex:URSA идва със силна търговска марка, която представлява близост и устойчивост и това няма да се промени. URSA ще формира нова дивизия в структурата на Etex, посветена на изолацията, а ръководителите на оперативните единици ще останат на позициите си.

Новата платформа на URSA предлага реален потенциал за значителен пазарен растеж, като оценката на възможностите за растеж е основен приоритет, наред с безопасността и последователността в бизнеса, като всичко това стана възможно благодарение на обединените таланти на новите служители на Etex в URSA.”

За Etex

Etex е световен производител на строителни материали и пионер в сухото строителство. Etex иска да вдъхновява хората по целия свят да изграждат жилищни пространства, които са все по-безопасни, устойчиви, умни и красиви.

Основана през 1905 г., със седалище в Завентем, Белгия, Etex е семейна компания с повече от 13 500 служители по целия свят. Тя оперира с повече от 140 обекта в 45 държави и регистрира приходи от 3,0 млрд. ЕВРО и REBITDA от 570 млн. ЕВРО през 2021 г. Etex насърчава културата на сътрудничество и грижа, новаторския дух и страстта винаги да се прави най-доброто за клиентите.

Etex има пет центъра за научноизследователска и развойна дейност, поддържащи пет глобални дивизии:
– Building Performance: решения за сухо строителство, включително гипсокартонени и фиброциментови плоскости, мазилки и сухи смеси, пасивна пожарозащита и свързани продукти;
– Exteriors: гама от естетични фиброциментови материали за използване в селското стопанство, архитектурни и жилищни екстериори;
– Industry: пожарозащита и високоефективни изолационни продукти за строителството и OEM индустрии;
– Insulation: стъклена минерална вата и екструдиран полистирен (XPS) за топло- и звукоизолация;
– New Ways: високотехнологични модулни решения, базирани на дървена и стоманена конструкция.

Глобалното портфолио на Etex включва водещи търговски марки като Cedral, Durlock, Equitone, Eternit, Gyplac, Kalsi, Pladur, Promat, Siniat, Superboard и URSA.

Etex е вдъхновяващ начин на живот! За повече информация, моля, посетете нашия уебсайт.

Може да харесате още...

Izolacii.eu