pixel

Европейски практики за устойчиво строителство и реновиране на съществуващия сграден фонд в рамките на BGBC Green Future

 На 20 септември в гр. Варна, в рамките на Световната седмица за устойчиво строителство ще се проведе международната конференция BGBC GREEN FUTURE – платформа за обмен на професионална експертиза,  насърчаване на политики и генериране на идеи.

Събитието ще се фокусира върху едни от най-актуалните теми, пред които е изправен целия строителен сектор по света – устойчива реконструкция и реновиране на съществуващи сгради. Конференцията ще бъде открита от Министъра на инвестиционното проектиране проф. Данов,  г-н Ивайло Петров – съветник в Президентството.

В рамките на събитието Михаел Клински от Австрийската Енергийна Агенция  ще представи австрийския подход при създаването на национална стратегия за реновиране на съществуващия сграден фонд и инструментите за преминаване към сгради с близко до нулево нетнопотребление на енергия. Ще бъдат представени национални и регионални програми за жилищно подпомагане и  новата австрийска платформа “Klima”.  Разберете повече за сертификационните системи и най-добрите примери за сертифицирани проекти за обновяване в Австрия.

Мартин Проьозлер – член на Борда на Директорите от Немския Съвет за устойчиво строителство ще  запознае аудиторията с професионалната експертиза и опит от Германия  за реновиране на съществуващи сгради. Българския съвет за устойчиво развитие ще представи съвместната работа с правителството относно актуализирането на нормативната уредба.

Водещи компании и международно признати експерти ще се съберат на едно място, за да покажат най-иновативните технологии и решения  за устойчиво обновяване и реконструкция на сгради.  Ще бъдат представени  европейски  и национални политики за устойчиво строителство, строителни материали и системи  и иновативни решения за сграден комфорт.

Участвайте в дискусионния подиум непосредствено преди официалния ни коктейл. Включете се във вдъхновяващите информационни семинари и професионални уъркшопи, научете за  съвременните международни практики и споделете своето виждане за устойчиво бъдеще в рамките на предстоящото събитие. Не пропускайте възможността за обмен на информация, контакти и идеи по време на предстоящите събития!

Пълната програма можете да разгледате на www.morethangreen.bgbc.bg

Събитието се организира с любезната подкрепа на ETEM, АBB,  Knauf, Xella, AGC, Nemetschek и Knauf Insulation.

Непосредствено след BGBCGREENFUTURE Ви каним да се присъедините и към конференцията на международните лидери в строителната индустрия – AGC, Dorma и Alukonigstahl

Регистрирайте се още сега на тел. +359 2 964 13 20 или е-мейл: [email protected]

bgbc.bg

Може да харесате още...