pixel

Компактна Г-образна къща от стари контейнери насред селския ландшафт в Германия

С чудно име и интересна Г-образна структура, „Containerlove“ представлява един недотам обикновен жилищен  проект. Намира се в Кал, Айфел, Германия. Къщата се намира насред селския пейзаж, което изтъква нейното  предимство – че е компактна, лесна за монтиране и екологична.

Проектиран от LHVH Architekten, „Containerlove“ е постоянен дом, а не временна постройка. След детайлно планиране и четири седмици на „производствена фаза“, контейнерите са доставени и монтирани и жителите могли да се нанесат веднага.

Въпреки ръбестия си вид, нетипичната къща е доста топла, уютна и щедра откъм простор и приветливост отвътре. Игриви и цветни обекти подобряват изгледа на интериора, подчертават неговия динамичен и жив характер. Цялата жилищна площ е като флудно, единно пространство.

Тъй като къщата се появила доста бързо – „за една нощ“, съседите били доста изненадани, споделят архитектите. Те обаче се възхищават на новата структура, направена от контейнери, поставени стратегически върху съвсем обикновен парцел, заобиколен от полета с крави, гори, а и къщи с двускатни покриви. Скоро съседите свикнали с новия обект в региона и вече го възприемат като нещо положително.

greentech.bg

Може да харесате още...