pixel

Финишни покрития за дърво Licata Wood – съвършени по природа

licata

Licata Wood e продуктова линия импрегнатори и бои за дърво, с голяма проникваща сила, за интериорна и екстериорна употреба.

На база разтворител

Fix Plus – защитен импрегнатор за дърво

На база модифицирани дълги маслени алкидни смоли, идеален като защитен и декоративен слой за дървени основи. Благодарение на специалната си формула прониква в дълбочина, гарантира отлична трайност и защита от агресивното въздействие на слънцето, атмосферните агенти, дори и при най-сурови климатични условия. Fix Plus не променя обработените повърхности, запазва видими и живи оригиналните шарки, а в оцветената си версия постига тоналностите на най-ценните видове дървесина, като светъл орех, тъмен орех, кестен и лиственица.

LicataWax Finish – импрегнатор с восъчен ефект

Идеален както като защитен декоративен слой на всякакви повърхности от дърво. Благодарение на специалната си формула, прониква в дълбочина и гарантира отлична и трайна защита от агресивното въздействие на слънцето, от атмосферните агенти, дори и при най-сурови климатични условия. Wax Finish не променя обработените повърхности, като съживява и запазва видими оригиналните шарки, а в оцветената си версия дава възможност да се получат тоналностите на най-ценните дървесни видове, като светъл орех, тъмен орех, кестен и лиственица. Специалната композиция на Wax Finish позволява да се постигнат покрития с приятен и естетичен финиш, водоотблъскващи и в същото време пропускливи на водни пари, тъй като образува микропорест повърхностен слой.

Wood Lak – прозрачна боя, с голяма устойчивост на химическо и абразивно въздействие

Разработена в новите лаборатории за проучване и развитие Licata SpA, Wood Lak притежава добра еластичност, отлична устойчивост на UV лъчи и повърхностна механична устойчивост. След пълното изсъхване образува непрекъснато покритие, което следва промените в размерите на основата, като същевременно я защитава от агресивното въздействие на слънцето, от атмосферните агенти, дори и при най-сурови климатични условия. Wood Lak не променя обработените повърхности, като запазва видими оригиналните шарки. В оцветената версия постига тоналностите на най-ценните видове дървесина, като светъл орех, тъмен орех, кестен и лиственица. Специалната композиция на Wood Lak позволява да се постигнат покрития с приятен и естетичен лакиран финиш.

На водна база

Fix H2O

Импрегнатор за дърво на водна база, без мирис, дълбокопроникващ, бързосъхнещ, за употреба както на закрито, така и на открито.

Fix H2O е импрегнатор на база ново поколение акрилно-алкидни смоли на водна основа, идеален както защитен и като декоративен слой върху всякакъв тип дървени повърхности. Благодарение на специалната си формула, прониква в дълбочина, гарантира отлична трайност и защита от агресивното въздействие на слънцето, атмосферните агенти, дори и при най-сурови климатични условия. Fix H2O не променя обработените повърхности, запазва видими и живи оригиналните шарки. В оцветената си версия позволява да се постигнат тоналностите на най-ценните дървесни видове, като светъл орех, тъмен орех, кестен и лиственица. Fix H2O е прозрачен, без мирис, с бързо съхнене и лесна поддръжка. Години след неговото нанасяне, не е необходимо да се обработва с шкурка, преди пребоядисване. Специално препоръчан за нанасяне в закрити помещения.

LicataPure Gel H2O

Импрегнатор с восъчен ефект на водна база, без мирис, с голяма проникваща сила, за употреба на закрито и открито, специално препоръчан за дърво.

Идеален както като защитен и декоративен слой на всякакви повърхности от дърво. Благодарение на формулата си и специалните абсорбатори на UV лъчи, гарантира отлична защита от агресивното въздействие на слънцето, от атмосферните агенти, дори и при най-сурови климатични условия. Pure Gel H2O не променя обработените повърхности, като съживява и запазва видими оригиналните шарки. Оцветява се в тоналностите на най-ценните видове дървесина, като светъл орех, тъмен орех, кестен и лиственица. Специалната композиция на Pure Gel H2O позволява да се постигнат покрития с приятен и естетичен финиш, водоотблъскващи и в същото време пропускливи на водни пари, тъй като образува микропорест повърхностен слой.

Lak H2O

Прозрачна боя на водна основа, с повишена химическа устойчивост и на абразивно въздействие, за употреба както на закрито, така и на открито, специално за декориране и защита на изделия от дърво и неговите производни.

Lak H2O e прозрачна боя, без мирис, специално за боядисване на изделия от дърво и неговите производни. Разработена в новите лаборатории за проучване и развитие на Licata S.p.A., Lak H2O се характеризира с добра еластичност, отлична устойчивост на UV лъчи и повърхностна механична здравина. След пълното изсъхване образува непрекъснато покритие, което има способност да следва промените в размерите на основата, като същевременно защитава от агресивното въздействие на слънцето, атмосферните агенти, дори и при най-сурови климатични условия. Lak H2O не променя обработените повърхности, като запазва видими оригиналните шарки. Оцветената му версия предлага тоналности, типични за най-ценните дървесни видове, като светъл орех, тъмен орех, кестен и лиственица. Специалният състав на Lak H2O позволява да се постигнат финишни покрития с приятен краен ефект на лак.

За контакт и повече информация – Licata.

Може да харесате още...