Status Eco Mat екологична матова интериорна боя

Status Eco Mat – екологична, миеща се, емулсионна матова боя, без мирис и вредни вещества. Притежава лесна обработваемост и отлична покриваемост, висока износоустойчивост и паропропускливост.

Полага се върху всички обичайни минерални основи в строителството (гипсокартон, вароциментови и гипсови мазилки, бетон, фини шпакловки и други). След изсъхване предоставя равномерна и плътна матова повърхност.

Предимства и характеристики на продукта:
– без мирис, не съдържа амоняк;
– боята е безвредна за потребителя и околната среда с изключително ниско съдържание на ЛОС (Летливи органични съединения) – съдържа max. 7,8 g/l;
– отлична дишаща способност;
– отлична устойчивост на слънчева светлина;
– отлична покриваемост и силна адхезия към основата;
– идеална комбинация от икономичност и ефективност.

Подготовка на основата
Преди нанасяне на боята повърхността трябва да бъде суха, чиста, здрава и без остатъци от прах, плесен или омазняване. Да се премахват предварително всички остатъци от стара боя или нестабилни слоеве от основата. Големи пукнатини и неравности се обработват и заглаждат с подходящи репарационни шпакловки. Прясно нанесени мазилки се оставят да изсъхнат добре поне един месец преди нанасянето на боята. При основи от гипсови плоскости, замърсени повърхности или стари слоеве боя, първо грундирайте основата с подходящ грунд.

Приложение и работа с продукта
Разбъркайте продукта в опаковката внимателно преди употреба. В отделен съд разредете необходимото количество боя с чиста вода (5-10%) и нанесете 1 или 2 слоя боя. Нанесете втория слой най-малко 2-3 часа след първия. Затворете добре опаковката след приключване на работата. Продуктът може да се съхранява дълго време след отваряне на опаковката само ако не е разреждан с вода. Боядисаните повърхности се препоръчва да не се мият до 20-30 дни след полагане.

Време за съхнене
Продуктът изсъхва на допир след около 1-2 часа (при 25ºC и 60% влажност на въздуха). Времето за съхнене може да варира според метеорологичните условия.

Цветове
Продуктът се предлага в бяло и в хиляди нюанси от цветовата гама на Thrakon Status tinting system.

Разходна норма
1 L покрива 10-12 m² в зависимост от структурата и порьозността на основата

Инструменти за полагане
Четка, валяк или въздушен пистолет.

Почистващи инструменти
След употреба затворете плътно опаковката и почистете всички инструменти с топла вода и сапун.

Опаковка
Предлага се в опаковки от 1L / 3L/ 10L.

Съхранение
Продуктът може да се съхранява в плътно затворени оригинални опаковки за мин. 24 месеца, само ако не е разреден. Да се ​​съхранява на хладно и сухо място.

Температура на приложение
Да не се полага при температури под +10ºC или ако се очакват по-ниски температури в следващите 4-5 часа. По време на нанасяне повърхността не трябва да е изложена на директна слънчева светлина. Неблагоприятни условия по време или веднага след полагането на боята могат да повлияят на крайните свойства на продукта.

За контакт и повече информация – Thrakon.

Вижте също...