pixel

Гъвкаво модулно пространство построено от коноп в Австралия

Гъвкава, разширяема, лесна за персонализация и устойчива- тези характеристики са спечелили на Сю Харпър наградата за топ австралийски дом за 2013. Нейната сглобаема къщичка  на име Studio Mihaus е сглобяема конструкция, която може да се персонализира според необходимото.

Mihaus използва екологично устойчиви строителни материали. Конопът, който все повече набира популярност като устойчив строителен материал, е използван за градежните панели, за да замени OSB плоскостите и шперплата. Харпър е решил да използва коноп, защото е бързо развиваща се култура, която освен товае изключително ефикасен изолатор. Освен това е здрав, но гъвкав материал. Харпър също така се е погрижила в постройката да има естествена вентилация и ефективно остъкляване.

Както повечето велики идеи и Mihaus Studio се ражда от лична необходимост. Харпър се нуждаела от изключително адаптивно допълнение към собствения си дом. Тя използвала дизайнерския си опит, за да създаде тази модулна конструкция, която може да се преобразява с течение на времето в зависимост от  конкретните нужди на потребителите. Може дори да бъде разглобена за транспортиране до ново място.

greentech.bg

 

 

Може да харесате още...