pixel

USA Today описва забележителностите на София

Едно от места в столицата на България, които туристите трябва да посетят, е уникалният музей под храма „Света София“. Това се казва в статия на USA Today, цитирана от БНР.
Авторът разказва за най-новия музей и за древната история на града. В статията се посочва също, че градът е пълен с прекрасни изненади, от пътищата от жълти павета в историческия му център, до частично изложеният, 1800-годишен римски град, който се намира под София.

Най-голямата архитектурна забележителност на града е великолепната катедрала Александър Невски. Подобно на много от най-важните структури на София, катедралата, завършена през 1912 г., е млада по европейските стандарти. В рамките на града има десетки прекрасни паркове.

София се превръща във все по-модерно място, казва Томас Хигинс, американски бизнесмен, който живее в града от 20 години. По думите му градът е приятно място за хора, които търсят приключения извън мейнстрийма.

„София е безопасна. Има свой дух и спокойствие и е достъпна”, казва още Хигинс.

Най-старите сгради са съчетание от величествена виенска, неоренесансова и други големи архитектурни стилове, актуални към края на 1800 година. Пешеходният булевард Витоша е изпълнен с кафенета на открито на международни марки, въпреки, че жителите на града изглежда предпочитат да посещават нарастващия брой молове.

Но няколко улици, като „Ангел Кънчев“, приютяват малки магазинчета, притежавани от млади дизайнери произвеждащи уникални и единствени по вида си дрехи, бижута и други, пише още авторът.

Може да харесате още...