pixel

Гланциран гранитогрес за стени и подове

Marazzi

При плочките неподвластността на времето е важна тема. В края на краищата искате да имате дизайн, който и след години да е приятен и да има интересен външен вид. Продълговатите плочки от гранитогрес от серията Lume в колекцията Crogiolo на италианския производител Marazzi изглеждат елегантно и ненатрапчиво благодарение на своя продълговат формат. Блестящата им неравна повърхност, както и преливащите се цветове им придават очарованието на ръчна изработка. По този начин плочките се превръщат в уникален елемент, без да са прекалено забележими.

Визията на плочките се базира на външния вид на плочките Майолика, които са покрити с непрозрачна бяла калаена глазура и след това са боядисани с ярки цветове. Подобно на традиционния си първообраз, гранитогресът на производителя е покрит с пищна, лъскава глазура с фини неравности по повърхността. Форматът 6×24 см придава на плочките съвременен вид.

Marazzi

Благодарение на голямата си устойчивост на износване и на замръзване керамиката е с многостранно приложение. Тези плочки могат да се използват както на закрито, така и на открито и са еднакво подходящи за стени и подове. В зависимост от това дали гранитогресът е положен вертикално или хоризонтално, могат да се постигнат различни дизайнерски ефекти. Всяка плочка се характеризира с индивидуален цветен градиент. Серията се предлага в общо шест нюанса: бял, черен, зелен, син, мускусен и бежов.

Снимки: Marazzi

Може да харесате още...