pixel

Големи глоби за ремонта около НДК

Над 600 000 лв. глоби ще бъдат наложени на изпълнителите на ремонта в парка на НДК. На места се е налагало строителите да се връщат по 7 пъти, за да коригират ремонтните дейности.

„Много тежък обект, защото това е ремонт, а не подмяна на плочките. Това са гранитни плочи, много скъпи, непрекъснато се появяваха изненади. На площад „България”, който е пред главния вход на НДК, е липсвала цялата хидроизолация, което е отговор на въпроса защо подлеза на НДК се наводнява от години насам. На това място предстои ремонт за тази година и плочките ще бъдат подменени изцяло. Ще се изгради и хидроизолацията”, каза кметът на София, Йорданка Фандъкова в предаването „Тази сутрин” на bTV.

Голяма част от предвидените ремонти за 2015 г. остават за новата . Сред тях са бул. „Витоша” (частта към Южния парк). Също така в края на януари започва и строителството на третия метродиаметър. „Това са седем нови метростанции и седем места, където ще има стеснение”, обясни столичният кмет. Началото ще бъде от Малък Градски театър зад канала.

fakti.bg

 

Може да харесате още...