Хармония между дизайн и природа – Umbriano

Уникалната картина, която създават изделията с повърхност Umbriano®,  придава естествена красота и подчертава характерното излъчване на всяко пространство. Оригиналната естетическа стойност на патентованата технология за производство на Umbriano® е оценена в целия свят, не само с хилядите квадратни метри изделия положени в проекти с различна функционалност и грабваща дъха визия, но и с престижни награди и номинации за изключителен дизайн като ‘’Design Germany Awards 2012’’, „IF Product Award 2011” и т.н.  Впечатляващата  „финозърнеста структура на повърхността’’ вдъхновена от неповторимата уникалност на всяка частица в природата, гарантира постигането на невероятно вдъхновяващи резултати. Елегантната и в същото време, атрактивна визия на повърхността на изделията е резултат от специално подбраните естествени цветове, в повърхностния слой,  смесени по специален начин, благодарение на патентована технология за производство. Вплитането на светли и тъмни частици в хомогенно изглеждащата повърхност, създава усещането за „естествен гранит“, а правите кантове, превръщат всеки елемент от настилката Umbriano® в завършващ щрих, съвместим с различни архитектурни стилове от заобикалящата ни среда.

Класическата визия на „стария европейски град“, оформена от плочи с голям формат и сгради с красиви гипсови орнаменти, каменни основи и т.н., лесно поглъща плочите Umbriano®  в цвят светъл или тъмен гранит, и ги превръща в част от онази симбиоза, която създава усещането за хармония и напомня за класическата епоха. Без да се натрапва, оригиналната картина на Umbriano®, привлича погледа и дискретно го насочва към архитектурните елементи по фасадите, акцентите и детайлите, които изпъкват на този класически фон.

В съчетание с модерните, изчистени линии и форми, на минималистичния стил,  правите кантове на Umbriano® подчертават, характерното усещане за простор. Цветовите комбинации от смесването на нюанси на сивото допълнително превръщат настилката в част от цялостната картина.

В България, плочи с повърхност Umbriano® можете да видите в градът на ЮНЕСКО – Несебър, площад „Жулиета Шишманова“. Оригиналният проект на арх. Таня Митакиева и арх. Пламена Димова беше реализиран през 2017-та година, като причината за избора на Umbriano® плочи, беше продиктуван от спецификата на пространството, заобикалящо новоизградения Културен център в града. Нуждата от естетическо обединяване на зони с различно предназначение да формиране на цялостна обемно-пространствена структура, наложи за настилка да се търси материал който да отговаря на изискванията за здравина и дълготрайност, присъщи на бетоновите изделия, но с възможност за различна дебелина и формати и най-важното с подходящ дизайн. Отговорът на тази нужда бяха предложените от Земелрок щайн унд дизайн изделия с повърхност Umbriano®.

И все пак, Umbriano® е много повече от просто настилка. Продуктите с уникалната  „финозърнеста структурна, повърхност“ се произвеждат в разнообразни формати и дебелини, в зависимост от функционалността на терена. Благодарение на своята индивидуална картина, изделията позволяват комбинации между различните формати с цел постигане на оптималния резултат.

Изделията с конвенционални форми 50х50, 50х25 с дебелини 5 и 8 cm, се вписват лесно в проекти, свързани с реновиране или изграждане на градската среда, като паркове, площади, градски градини, алеи за разходка и др. За терените със специфични натоварвания, допълнително се произвеждат изделия с по-разнообразни формати и дебелини, съобразени с интензитета и типа на съответното натоварване, като например уличното движение. За първи път обаче, само Semmelrock stein+design предлага на клиентите си в България, възможността да получат уникалната визия на повърхността Umbriano® съчетана със здравината и устойчивостта на тежки натоварвания на сегментния паваж ARTE 10 cm. Оригиналното предложение има за цел да намери решение на казуса с реновирането на зони с историческо значение или свързани с паметници на културата от съответната епоха, тъй като създава визия наподобяваща „естествен гранитен паваж“ (патентованата технология Umbriano®), но едновременно с това гарантира възможността за дълга експлоатация, лесно реновиране при нужда и лесен монтаж, качествата на оригиналното изделие на Semmelrock stein+design – ARTE 10 сегментен паваж. Благодарение на интегрираната система за гарантирано свързване и дистанциране  Einstein, настилката ARTE беше включена в проект за реновиране на централни улици в град Банско, както и в множество проекти, изградени с частни инвестиции.

В отговор на нуждите на пазара, Земелрок щайн унд дизайн разработва всяка година нови решения и продукти, които да улеснят работата на професионалистите и да гарантират на клиентите качеството и оптимален краен резултат без компромиси с визията и естетическата стойност на завършения проект. Вече 10 години Земелрок щайн унд дизайн, прилага тази политика и на българския пазар. Като част от семейството на Semmelrock International, компанията предлага на нашия пазар, най-модерните тенденции в областта на ландшафтното оформление.

Вече повече от 60 години, марката Semmelrock stein+design е сред лидерите в производството и доставката на продуктови решения за оформление и реновиране на градска среда, инфраструктурни проекти, частни и обществени обекти. Този дългогодишен опит, даде възможност на марката и в България, да достигне лидерска позиция. Благодарение на своята философия,  екипът на Земелрок щайн унд дизайн в България, цени всеки клиент и предоставя нужните консултации, техническа или друг тип информация, с цел намирането на най- подходящото решение. За периода от 1 десетилетие, Semmelrock stein+design е символ на коректен партньор, осигуряващ експертно обслужване и цялостни решения за проекти с различно предназначение, бюджет или стилистика. Повече за компанията, продуктите Umbriano® и Arte можете да намерите в сайта на компанията www.semmelrock.bg

Референти обекти с продукти Umbriano® в цял свят можете да намерите и на www.umbriano.com.