Хидроизолация InnoElast® за бетонни компоненти

InnoElastИзползването на бетон за производството на различни компоненти повдига проблема за изолацията на бетонните части срещу вода, дъжд или обща влажност. Независимо дали става дума за сложни проекти като язовири и подобни крупни съоръжения или употреба в ежедневни приложения за дома, хидроизолацията на бетона е от ключово значение за здравината и устойчивостта на конструкцията. Да се направи бетона непропусклив за вода и други течности е незначителен проблем. Същинското предизвикателство се крие в изолацията на строителните фуги, които възникват по физически причини или в резултат на производствения метод между отделните части на бетонната конструкция.

InnoElastХидроизолацията на бетонни и сглобяеми бетонни части трябва надеждно да предпазва конструкциите от вода и други влияния, свързани с различни атмосферни условия, и да поддържа тази защита постоянно. Това означава, на първо място, че материалът, използван за уплътняване, наистина трябва да бъде подходящ за съответното приложение. Получената изолация трябва да бъде устойчива на стареене, както и на възникващи и непредвидени тежки натоварвания в околната среда. Освен това изолацията трябва да може да се монтира достатъчно лесно, като същевременно да се гарантира качествен монтаж, за да се осигури правилната ѝ функция,като всичко това трябва да може да се извърши дори при трудни условия.

InnoElast

Опитът показва, че изключително сложната инсталация не означава задължително надеждност на изолацията. Това води до основните изисквания за добра техника за хидроизолация на бетон, а именно висококачествени материали, подходящи за съответното приложение, система, адаптирана към съответното приложение, гарантирано качество чрез качествен производствен процес, лесно поставяне и обработка на продукта на строителната площадка. Разбира се е необходима и компетентна консултация, която да гарантира, че за индивидуалното приложение е избран подходящият продукт.

InnoElast

Системите InnoElast® са модерни еднокомпонентни хидроизолационни уплътнители, които могат да се използват за универсално приложение. Немската компания BT Innovation разработва тези изолации специално за свързващите фуги между бетонните елементи на закрито и на открито, благодарение на които те могат да бъдат безопасно и трайно уплътнени. Продуктите InnoElast® има отлични адхезионни свойства и са лесни за нанасяне, поради което може да се използват върху основи като бетон, камък, дърво, метал и много други дори без полагане на грунд.

InnoElast

Уплътненията могат да се използват безопасно върху влажни бетонни повърхности и дори при температури от -3°C. Пастообразната им формула не съдържа разтворители и е с изключително нисък коефициент на свиване. Запечатващата паста е толкова стабилна, че дори фугите с ширина от 5 см могат да бъдат надеждно запълнени, преди продуктът да се втвърди до еластичен материал, наподобяващ гума. Допълнителни качества на това уплътнение са устойчивостта му на атмосферни влияния и UV лъчи, до 25% абсорбция на движенията, устойчивост към химикали и водоустойчивост при налягане до 0,48 bar.

За повече информация: BT Innovation

Вижте също...