pixel

Интегрирана система за топлоизолация Термофлекс® Classic

Марисан ООД е компания, специализирана в производството на интегрирани системи за фасадна топлоизолация, материали и фасадни профили от EPS, пакетирани сухи строителни смеси.

Фирмата притежава сертификат за внедрена интегрирана система за управление ISO 9001:2008 и OHSAS 18001:2007. Пълноправен член е на БАИС и има присъден знак за качество на продуктите, което е признание за трайното качество и професионализъм.

Топлоизолационните продукти на фирмата са произведени в съответствие с БДС EN 13163 и отговарят на европейските стандарти. Качеството им е гарантирано от Българския Научноизследователски Строителен Институт – НИИСМ.

Високите качества на ТЕРМОФЛЕКС® Classic покриха всички технически изисквания по пилотния проект на МРРБ и Програмата за развитие на ООН „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради” и бе предпочетена пред останалите системи в страната.

Топлоизолационната система Термофлекс Classic е единствената топлоизолационна система в България, отличена със златен медал на Международния Технически панаир Пловдив.

ТЕРМОФЛЕКС® Classic е модерна интегрирана система за топлоизолиране на сгради.

Качеството на ТЕРМОФЛЕКС® Classic се гарантира и от високотехнологичните машини и оборудване за производството на топлоизолационни плоскости от експандиран пенополистирол (EPS) на австрийската фирма HIRSCH Maschinenbau GmbH, в които МАРИСАН инвестира над 4 млн. лв. Напълно автоматизираната поточна линия позволява производството на 180 000 м³ годишно на фасадни, подови и подпокривни термо-плоскости с плътност от 8 до 45 кг/м³.

ТЕРМОФЛЕКС® Classic обединява позитивните страни на традиционното строителство с предимствата на енергоефективността на иновативната система, състояща се от прецизно подбрани и взаимно допълващи се по оптимален начин компоненти.

ТЕРМОФЛЕКС® Classic осигурява пълноценна топлинна защита на помещението и през лятото. Системата дава възможност на стените да дишат и да задържат високите температурни стойности извън сградата.

Правилно монтирана, в подходящо подбрания вариант, топлоизолационната система намалява разходите за отопление и охлаждане, като осигурява икономия на тези разходи до 80 %.

Нещо повече:
Специфични размери – високотехнологичните машини за производство на EPS дават възможност за направата на по-специфични размери и форми на топлоизолационни панели ТЕРМОФЛЕКС®EPS, в зависимост от конкретните нужди на всяка сграда.

Атрактивно оформяне на сградите – външно положената системата ТЕРМОФЛЕКС® Classic прави оформянето на фасадите атрактивно и разнообразно, без наличието на фуги, удължава живота на сградите и едновременно с това съхранява и увеличава стойността им.

Индивидуален стил – уникалните фасадни орнаменти от EPS по индивидуален проект, които могат да бъдат вложени в ТЕРМОФЛЕКС® Classic, ще направят всяка сграда уникална и модерна, в зависимост от архитектурните виждания.

10 години гаранция на системата – Марисан дава 10-годишна гаранция за вложената интегрирана система ТЕРМОФЛЕКС® Classic.
Гаранция за качествено изпълнение – всички строителни групи, преминали професионален курс за влагане на ТЕРМОФЛЕКС® Classic, получават сертификат за правилно влагане на системата.

ТЕРМОФЛЕКС® Classic е предназначена:
► за изолиране на стари и нови сгради с височина до 25 м;
► върху стени от бетон, силикатни блокчета, тухли, газобетон, зидария от камъни, панел и др.
► При неравности на основата до 3 см

ТЕРМОФЛЕКС® Classic се състои от елементи, специално разработени за системата, допълващи се взаимно по оптимален начин:
ТЕРАГРУНД® – контактен и дълбокопроникващ грунд за по-здрава основа;
ТЕРМОФЛЕКС® – лепило за EPS, съобразено със спецификите на различните основи;
ТЕРМОФЛЕКС® EPS – плоскости от експандиран пенополистирол;
► Армиращи и анкериращи аксесоари (алкалоустойчива стъклофибърна мрежа, дюбели, различни ъглови профили и др.);
ТЕРМОФЛЕКС® – лепило-шпакловка за EPS;
ТЕРМОФЛЕКС® Color Primer – грунд за мазилки;
ТЕРМОФЛЕКС® – силикатна, силиконова или акрил-модифицирана пастообразна мазилка.

Свойства:
– устойчивост на микроорганизми (плесен и гъби)
– висока пукнатиноустойчивост
– устойчивост на механични натоварвания
– високи топлоизолационни свойства
– висока устойчивост на атмосферни влияния
– СО2– и паропропускливост
– клас на горимост В1 (трудно горим)

За оптималното планиране и пресмятане на различни по вид фасадни топлоизолационни решения може да се използва новия ни ТЕРМОКАЛКУЛАТОР. Калкулаторът предоставя възможност за избор от почти всички съвременни строителни и топлоизолационни материали, наложили се в строителната практика. Той дава информация, относно системните компоненти ТЕРМОФЛЕКС и в областите на: изчисляване на U-стойностите; нормативната база в областта на топлоизолирането; спестяването на енергия за отопление; амортизиране на инвестиционните разходите за изграждане.

Може да харесате още...