pixel

Паваж с повишен капацитет на инфилтрация

Jasto

Многобройни нововъведения правят програмата Jasto Trendline още по-гъвкава тази година. Най-важните актуализации включват два нови варианта на настилки с много висок капацитет на инфилтрация. Щадящите околната среда павета са насочени към частните строители, както и към обществените предприемачи и промишлеността. Паветата и плочите Trendline са сред най-търсените продукти на GaLaBau от Jasto Baustoffwerke. Те се характеризират с изчистен външен вид, който хармонира отлично с ясните линии на съвременната архитектура.

Със степен на инфилтрация от поне 794 литра в секунда на хектар всички павета Trendline покриват изискваната от закона стойност от 270 л/(s*ha). Новите настилки Trendline Aqua и Eco Trendline обаче значително надхвърлят тази висока стойност. Капацитетът на инфилтрация на застроените площи е важен фактор в борбата с последиците от изменението на климата. По време на проливни дъждове водата трябва да се просмуква в земята възможно най-бързо, за да се намали рискът от наводнения.

Jasto

Настилката Jasto Trendline Aqua дава възможност за повишена инфилтрация чрез увеличаване на ширината на фугата до 8 мм. Странично разположените, уголемени дистанционери гарантират, че това разстояние се запазва. Настилката  Öko-Trendline с ширина на фугата 4 мм отива една крачка напред, тъй като водата прониква през самите камъни. За тази цел при настилката се използва порест бетон, а водата си проправя път към почвата през порите в бетона.

Снимки: Jasto

Може да харесате още...