pixel

Изолационна подложка от дървесни влакна за екологично сухо строителство

Steicoflex

Все повече строители отдават голямо значение на строителните материали, които са здравословни за дома – също и за вътрешните стени и изолационните материали за тях. Ето защо изолационната подложка от дървесни влакна Steicoflex става все по-популярна в сухото строителство. Това е гъвкава изолация с отлични притискащи свойства и ширина 625 мм, подходяща за системи с метални конструкции.

Устойчиви, органични и щадящи кожата

Steicoflex е направена изключително от прясна иглолистна дървесина, която идва от устойчиво горско стопанство – потвърдено от PSC или PEFC сертификат. Тя е тествана от реномирания Институт по строителна биология в Розенхайм (IBR) и е класифицирана като „безопасна“.

Steicoflex

Лесна и бърза обработка

Steicoflex може да се реже с нож за изолации, прободен трион или електрически трион с две назъбени остриета, движещи се в противоположни посоки. За да можете да работите още по-бързо и по-прецизно при по-големи проекти, препоръчваме да използвате комбинираната маса за рязане Steicoisoflex.

Въпреки че Steicoflex първоначално е разработена като изолация за кухините при дървени конструкции, тя е отлично пригодена и за сухо строителство, където се радва на все по-голяма популярност. Steico е единственият продукт на пазара на изолации от дървесни влакна, който се предлага и с ширина 625 мм, подходяща за системи с метални конструкции. Това значително опростява и съкращава работното натоварване.

От само себе си се разбира, че сухото строителство със Steicoflex изолация е високоефективно: може да се постигне клас на пожароустойчивост F60 B, а при въздушната звукоизолация са възможни стойности до 66 dB.

Снимки: Steico

Може да харесате още...

Izolacii.eu