pixel

Изолация на фундамент

аустротерм

За да се защитят сградите от проникване на студ, най-добре е да се постави топлоизолация там, където контактът със студената и влажна земя е най-голям, т.е. при фундамента и помещенията, разположени под земята. За тази цел, както под цялата фундаментна плоча, така и по ивичния фундамент, препоръчваме използването на топлоизолационните плочи от екструдиран полистирен Austrotherm XPS.

В областта на фундамента, при връзката на фундаментната плоча със стените, съществува голям риск от образуване на многобройни термомостове. За да се избегнат и да се предотврати евентуално увреждане на конструкцията, е препоръчително да се постави адекватна топлоизолация. Заедно с това се изолират и външните стени на разположените под земята помещения (сутерените) и така цялата подземна част на сградата ще бъде защитена от плътен изолационен слой XPS и може да бъде обитаема през цялата година – хладно през лятото и топло през зимата.

аустротерм

Съвременните сгради стават все по-големи и по-тежки, съответно и натискът върху изолацията под основата е огромен. За да се избегне рискът от потъване и последващо напукване на сградата, се препоръчва използването на топлоизолационните плочи Austrotherm XPS TOP 50 и Austrotherm XPS TOP 70, които имат висока устойчивост на натиск (18 t/m2, съответно 25 t/m2). Те са подходящи и при точкови натоварвания, каквито възникват например в областта на колоните.

Примери за приложение, основани на австрийския опит в топлоизолациите

1. Обратен насип
2. Austrotherm XPS TOP 30, Austrotherm XPS TOP 50, Austrotherm XPS TOP 50
3. Хидроизолация (вертикална)
4. Мазилка
5. Зидария
6. Вътрешна мазилка
7. Хидроизолация (хоризонтална)
8. Перваз
9. Подова настилка (напр. плочки)
10. Стоманобетонна плоча
11. Разделителен слой
12. Подложен бетон
13. Austrotherm XPS TOP P
14. Топлоизолационна система с Austrotherm EPS F-PLUS
15. Дренажен чакъл
16. Топлоизолационни плочи за изолация от ударен шум Austrotherm EPS T 650-PLUS
17. Замазка
18. PE-Обкантваща лента

За повече информация – Аустротерм.

Може да харесате още...