pixel

Изолация със спрей пяна позволява проектиране на все по-сложни структури

HBS

Huntsman Building Solutions (HBS), световен лидер в областта на високоефективните, устойчиви решения за обвивки на сгради, в партньорство с Isolation Multi-Services (IMS), участва в един от най-големите строителни проекти в Квебек – Montreal Social Housing ‘Îlot Rosemont. С продукта Heatlok Soya HFO те осигуряват най-ефективната въздушна и парна бариера, с висока R-стойност и защита срещу атмосферни влияния.

Îlot Rosemont осигурява 193 жилищни единици за възрастни хора с ниски доходи, в допълнение към административен център за близо 300 служители.

По време на строителството Heatlok Soya HFO остава устойчив на водата и силните ветрове, което спестява време и генерира по-малко отпадъци.

“Изолацията, инсталирана в Îlot Rosemont, няма да изисква никаква поддръжка и ще се запази през целия живот на сградата. След двадесет години външните и вътрешните облицовки може да изглеждат различно и да изискват корекции, но изолацията ще бъде в отлично състояние”, казва Женевиев Савари, мениджър продажби в Huntsman Building Solutions.

HBS

Изолацията със спрей пяна позволява на архитектите да проектират и изпълняват все по-сложни структури в своите проекти, тъй като някои дизайнерски решения могат да бъдат постигнати само с нейното използване. Тя също така създава по-комфортна среда за живот, което е особено важно за този проект. Heatlok Soya HFO допринася за по-добро уплътняване, по-ниска кондензация и също така предпазва обитателите от натрупване на радон. Радонът е газ без мирис, вкус и цвят, който е причина номер едно за рак на белия дроб при непушачите. Спрей пяната със затворени клетки на основата на HFO действа като въздушна бариера, която не позволява на радона да се натрупва в сградите.

HFO би могъл да спести до 110 000 кг CO2 за период на експлоатация от 75 години. Освен това е първото и единствено решение за изолация със спрей пяна със специфичната за продукта Декларация за екологичност на продукта (EPD) от тип III.

Снимки: HBS

Може да харесате още...

Izolacii.eu