Изолацията защитава от по-високото освобождаване на токсини в дома при високи температури

climacell

Почти всички строителни материали, домакински уреди, препарати за почистване и лична хигиена излъчват известно количество нездравословни изпарения във въздуха в стаята, като концентрациите на замърсители в закритите помещения могат да бъдат до десет пъти по-високи, отколкото навън. В горещите дни този проблем значително се задълбочава. Поради това специалистите препоръчват използването на строителни материали с ниски емисии и ефективна топлинна защита, както и изолация на сградите. Изборът на подходящ изолационен материал може да бъде решаващ за защита от вредните изпарения, които могат да причинят на обитателите главоболие, замаяност, парене на очите, възпаление на лигавиците и др.

climacell

Компанията Climacell предлага изолация на базата на целулоза, която като естествен материал има отлични свойства на топлозащита и убеждава с качествата си архитектите и проектантите на сгради като същевременно осигурява здравословен вътрешен климат. Целулозата се състои главно от растителни клетъчни стени, които се преработват в пухкав изолационен материал. Изолацията се поставя от обучени специалисти в процес на механично впръскване в кухини в зидарията. Това създава херметична структура с по-висока плътност в сравнение с конвенционалните изолационни материали. Във връзка с високия капацитет за съхранение на топлина, това води до много ниска топлопроводимост. Проникването на топлина във вътрешността значително се забавя.

climacell

Системата съхранява топлината през деня и я освобождава навън през по-хладната нощ. Освен това тя активно участва и в регулирането на влагата, което е един от най-важните фактори за избягване на структурни повреди. Компанията използва само висококачествена рециклирана хартия за своите продукти, които са сертифицирани съгласно ISO.

За повече информация: Climacell