pixel

Изолиране на таванско помещение с каменна вата

Tegarock

Независимо дали таванското помещение се използва, или не, е добре то да се изолира с каменна вата. Така се поддържа топлината в помещенията отдолу. Собствениците спестяват разходи за отопление и се чувстват комфортно. Ако изолирате с панели от каменна вата, таванското помещение може да стане използваемо и да служи като склад.

Изолацията на таванското помещение с изолационни панели от каменна вата от Rockwool спомага за бързото и ефективно овладяване на топлинните загуби, които се появяват, ако то не се използва. Изолирането на тавана си струва: годишно се използват до 15 литра нафта на квадратен метър неизолирано таванско помещение. Нищо чудно, защото това е много голямо пространство, което в много стари сгради служи само като място за съхранение.

Устойчива изолация на тавана
Ако таванът трябва да бъде проходим и да носи на натоварване след полагане на изолация, например ако се използва като складово помещение, първият избор са устойчивите изолационни панели от продуктовата серия Tegarock на Rockwool. Изолационният панел от каменна вата Tegarock L има специална двуслойна структура. От долната страна Tegarock L е гъвкав, така че влакната от каменна вата да се адаптират към леките неравности по пода. Отгоре влакната на каменната вата се компресират в по-здрава материя, което дава на панела необходимата стабилност. Поради двуслойните характеристики изолационният панел може да издържа на натиск и в същото време е лек. Накрая се полага слой ПДЧ за равномерно разпределение на товара. Чрез разделяне на изолацията от настилката таванската изолация е лесна за обработка и може да издържи на умерени натоварвания. До тавана може да се стига от време на време и безпроблемно да се използва за съхранение на леки предмети като куфари.

Изолация на тавана без топлинни мостове
Изолацията на тавана с Tegarock L не изисква никаква допълнителна подструктура. Изолационните плочи се полагат чрез залепване. Резултатът е изолационен слой без процепи, а свързаните със строителството топлинни мостове са изключени от самото начало. Таванската изолация от каменна вата е негорима и подобрява противопожарната защита на къщата. В същото време Tegarock L е отворен за дифузия, водоотблъскващ и с добра шумоизолация.

Може да харесате още...

Izolacii.eu