Изящество и комфорт в банята с продуктите на Теразид

Стилните облицовки преобразяват и дават живот на банята, особено когато са съчетани с впечатляващи фуги, които подчертават или допълват композицията.

Fugarid Premium Max на Теразид са фугиращи смеси в модерни цветове и с нова подобрена формула, която позволява работа с фуги до 15 мм и ги предпазва от мухъл и плесени. За още по-смел и модерен облик на банята специалистите на Теразид разработиха специалната Silver&Gold Selection – брокатена версия на всичките 38 цвята от новия каталог.

Преди да се стигне до фугирането на плочките обаче има някои задължителни стъпки, които ще ви гарантират сигурност и комфорт.

Цялостната система за хидроизолация и полагане на керамични облицовки започва с полагането с валяк на 2 или 3 ръце от еластичната хидроизолация Теразид GT-11, като е добре слоевете да бъдат нанесени „на кръст“.

Ъглите в мокрите помещения винаги са били зона, която се обработва по-трудно и в същото време е критична при слягания на новопостроени сгради. Ето защо, за тези участъци Теразид препоръчва влагането на еластична хидроизолационна лента. Лентата се полага между първия и втория слой на хидроизолацията, като краищата й се замазват със слой хидроизолация.

След пълното изсъхване и на последния хидроизолационен слой се преминава към полагането на желаната облицовка – фаянсови или теракотни плочки.

Високоякостното циментово лепило Теразид Standart гарантира стабилно залепване на плочките, независимо от тяхната повърхност.

При ново строителство, когато са възможни слягания на сградата, специалистите на Теразид препоръчват използването на гъвкавото лепило Теразид Flex.

Освен, че поема принудителните напрежения, лепилото има и водонепропускливи свойства. Теразид Flex е подходящ и за лепене на нови плочки направо върху старите. Задължително условие обаче е те да са стабилно залепени за стената и да се грундират с контактния грунд Теразид G-22.

Към фугиране може да се пристъпи след окончателното изсъхване на лепилото – около 24 часа и след като сте почистили шевовете между плочките в дълбочина. За нанасяне на фугиращата смес се използва маламашка с гумени краища и подходяща гъба за почистване.

Теразид GT-11
Готова за работа хидроизолационна смес на полимерна основа. Притежава еластичност и отлична адхезия към различни строителни основи: бетон, циментопясъчни замазки, вароциментови мазилки, етернитови плоскости и други.

Прилага се в различни части на вътрешни помещения под керамични настилки и облицовки: бани, перални и мокри помещения и други. Разходната норма е 1,5-2 кг/м² в зависимост от порьозността на основата.

Уплътнителна лента за хидроизолация от Теразид
Лентата е предназначена за качествено изолиране на ъгли стена/стена и стена/под в басейни, бани и други мокри помещения и при оформяне на ъгли на балкони и тераси.

Уплътнителната лента за хидроизолация съдържа стъклофибърна мрежа и еластично покритие, които осигуряват пълна водонепропускливост и гъвкавост.

Лентата се продава на ролки с дължина 10 м при ширина на лентата 12 см.

Теразид Standart
Сух продукт на база цимент за приготвяне на лепилен разтвор за полагане на фаянс, теракота и гранитогрес в отопляеми и неотопляеми вътрешни помещения и в мокри помещения. В лепилото Теразид Standart са вложени моновлакна, които армират и придават допълнителна якост на крайния продукт.

Разходната норма на лепилото е 2,5-3 кг/м² за малки плочки и 3,5-4 кг/м² за големи плочки.

Теразид Flex
Това е сух продукт за приготвяне на лепилен разтвор с подобрени якостни показатели, постигнат с влагане на моновлакна и специални добавки. Използва се за сигурно захващане /слепване/ при критични основи, поема принудителни вътрешни напрежения при новопостроени сгради и осигурява еластична основа при повърхности, подложени на топлинно въздействие, притежава идеална водонепропускливост.

Подходящ за:
залепване на плочи – фаянс върху фаянс, теракота върху фаянс, гранитогрес или мрамор върху теракота и други;
залепване на плочи при външни елементи /балкони, тераси/ с гарантирана сигурност;
– полагане на всякакъв вид каменни облицовки, а в комбинация с еластичната добавка Теразид G-77 и за подложени на атмосферни въздействия фасадни облицовки;
залепване на керамични плочки върху гипсокартон и гипсофазер;
залепване на керамични плочки при изпълнено подово отопление.

Препоръчва се при изпълнение на нови настилки от гранитогрес и мрамор. При залепване на плочки върху стари плочки основата да се обработи предварително с Теразид G-22.

Разходната норма на лепилото е 2,5-3 кг/м² за малки плочки и 3,5-4 кг/м² за големи плочки.

Fugarid Premium max
Висококачествена фугираща смес за вътрешно и външно приложение с антимикробно действие.

Предлага се в 38 основни цвята и брокатена серия Silver&Gold Selection.

За фугиране на подови настилки и стенни облицовки от фаянс, теракота, гранитогрес и каменни плочи. Не позволява пропускането на вода във фугата.

Продуктът е изключително подходящ за полагане:
– във влажни и трайно мокри помещения /кухни, бани, душ-кабини/;
– външни площи – балкони, тераси и басейни;
– при положено под плочите подово отопление.

Разходна норма:
– размер на фугата 2 мм – 0,200 кг/м²;
– размер на фугата 6 мм – 0,600 кг/м²;
– размер на фугата 10 мм – 1,00 кг/м².

Разходната норма зависи и от дълбочината на фугата и размера на плочките.