Терафлекс® – пълна гама лепила за трайно и професионално полагане на плочки и керамика

Облицоването на стени и полагането на керамични покрития е предпочитан вариант за изпълнение на жилищни, обществени, търговски и бизнес площи. Това се дължи на доказаните им предимства – кратки срокове за изпълнение, устойчивост на атмосферни и механични влияния, богат избор от форми, размери и декорации на облицовките и др. Без значение от вида настилка, която сме избрали, експлоатационното качество и дълготрайните резултати до голяма степен се определят от правилното изпълнение на процесите и професионалния избор на лепила.

Системите за полагане на керамични покрития Терафлекс® на Марисан са се утвърдили като синоним за предпочитан избор и са в основата на множеството награди за качество, с които компанията бива отличена. С оглед на това да задоволи и най-специфичните нужди на пазара, гамата лепила за плочки и керамика е силно диверсифицирана, като може да бъде разделена в две основни направления – професионална и любителска серия.

Професионалната серия лепила включва продукти с особена еластичност, предназначени за високоякостно залепване към критични и деформируеми повърхности. Терафлекс® Platinium например, благодарение на завидната си еластичност, поема всички възникнали вътрешни напрежения, предотвратявайки отлепването на облицовката. Особената устойчивост на агресивни атмосферни влияния го прави идеален за приложение при тераси, покриви и други открити помещения, както и върху площи с подово отопление.

Свойствата на лепилото позволяват приложение по метода „плочка върху плочка“ и при неабсорбиращи облицовки върху интериорни и екстериорни деформируеми и критични основи.  Терафлекс® Gold, от своя страна, е идеалният продукт за фиксиране на тежки и широкоформатни плочи от естествен камък, гранит, мрамор и други върху критични основи. Обработването на натоварени площи, подложени на постоянни механични натоварвания, изисква лепилото да притежава повишена якост. За тази цел,  Терафлекс® Super Flex спомага при полагането на широкоформатни плочи с размери до 80х80 см., както и при площи с подово отопление и над хидроизолирани повърхности.

Фиксирането на керамични плочки, гранитогрес, стъклокерамика и фини мозаечни плочки върху циментови основи, изложени на резки климатични промени е поверено на  Терафлекс® Блиц. Другият компонент от професионалната серия лепила е  Терафлекс® Extra Flex с фибри. Специфичните му свойства гарантират дълготрайното експлоатационно качество на положената облицовка (с размер на плочката до 40х40 см.) в интериора и екстериора. В състава на материала са интегрирани фибри, спомагащи за постигане на по-голяма сигурност на залепване, както и за подобрените якостни качества на лепилото.

Професионалната гама лепила Терафлекс® притежава и бяла серия на продуктите, с която ефектно и професионално могат да се полагат прозрачни, светли и чувствителни към оцветяване облицовъчни материали.

Лепилата от любителската серия на Марисан са подходящи за работа в интериора и екстериора, върху слабо натоварени основи. Универсалното лепило  Терафлекс® Екстра позволява полагането на керамични плочки, фаянс и теракота с размери до 40х40 см. върху минерални, деформируеми и критични основи. Лепенето на малоформатни и леки плочки, без значение дали става въпрос за интериорни или екстериорни помещения, е поверено на  Терафлекс® Стандарт. Последният компонент от серията –  Терафлекс® Класик гарантира качествения краен резултат при полагане на теракота, керамични или фаянсови плочки с размер до 30х30 см. в затворени помещения като кухни, коридори, тоалетни и др., върху ненатоварени минерални основи.

Богатата гама лепила Терафлекс® предоставя идеални възможности за избор на правилния продукт за всяко отделно приложение. Лепилата за керамични покрития на Марисан, в комбинация с безплатните софтуерни продукти:
калкулатор на фуги и плочки;

разходен калкулатор;

гарантират професионален старт на процесите по полагане на керамични облицовки, осигурявайки максимална сигурност и перфектно качество на крайния резултат.