Покривните мембрани отново се произвеждат под марката Кьостер

Кьостер Bauchemie AG има над 25-годишен опит в производството на покривни мембрани. За кратко време произвежданите от фирма Кьостер мембрани не се продаваха под марката Кьостер.

От началото на 2015 г. обаче това се промени и вече в подобрена и разширена гама покривните мембранни продукти и аксесоари се предлагат директно от фирма Кьостер под марката Кьостер. Фокусът и по-голямото разнообразие пада върху ТПО мембраните.

Кои са основните характеристики и преимущества на ТПО мембраните Кьостер?

Лесно полагане
ТПО мембраните Кьостер са гъвкави и се монтират изключително лесно чрез заваряване с горещ въздух в широк температурен диапазон от 350°С до 620°С. Даже и при сложните детайли, наклонени, извити и други нестандартни покривни форми, ТПО мембраните Кьостер дават възможност за надеждно и лесно полагане. За покривните детайли се предлагат разнообразни аксесоари. Заваряването се извършва с ръчен или автоматичен пистолет за горещ въздух. И в допълнение – съвместимостта със стари битуми (мазани и мембранни) елиминира необходимостта от предварителното отстраняване на старите изолации при ремонтни дейности.

Дълготрайност
Висококачествените суровини, от които се произвеждат ТПО мембраните Кьостер гарантират техните отлични механични свойства. Една качествена мембрана осигурява дълготраен продукт. Стъклофибърната вложка, високата якост на опън, устойчивост на пробиване и еластичност позволяват отличното абсорбиране на стресове от различен произход – силен вятър, температурни амплитуди – осигурявайки невероятна дълготрайност на продукта.

За разлика от течните хидроизолации, пукнатините в покривния субстрат не представляват проблем за ТПО мембраните. В допълнение, ТПО мембраните Кьостер се характеризират с ниска запалимост.

Вследствие дългогодишния си опит, фирма Кьостер е убедена в изключителното качество на своите мембрани и дава за тях гаранция 20 години, като техният експлоатационен живот продължава и след това.

Трайна икономичност
ТПО мембраните Кьостер могат да бъдат използвани десетилетия наред с незначителна поддръжка. Ето защо разходите са относително ниски, имайки предвид техния дълъг експлоатационен живот. Честата подмяна на една покривна мембрана може да бъде скъпо решение. Ето защо подходящата хидроизолация спестява повече средства в дългосрочен план.

Невраждебност към околната среда
Синтетичните мембрани са лек материал, което означава по-опростена и по-олекотена покривна конструкция, което от своя страна спестява време и усилия. ТПО покривните мембрани Кьостер са изключително дълготрайни със среден експлоатационен живот 30 години.

В допълнение ТПО мембраните Кьостер не съдържат PVC и не освобождават немолекулярно свързани пластмасови субстанции в околната среда.

Възможността за монтаж над топлоизолация ги превръща и в енергоспестяващ продукт.

Техният светлосив цвят позволява отразяване на слънчевата светлина, а освен това те могат да бъдат произвеждани и в бял цвят при предварителна заявка.

Сертифицирани са за контакт с питейни води, не замърсяват почвата и водите.
Направени са от рециклируеми материали и могат да се се използват повторно дълго след техния експлоатационен живот.

И накрая, поради своята устойчивост срещу корени и гризачи, ТПО покривните мембрани Кьостер са също така подходящи за приложение и при зелени покриви.

Стандарти в покривните хидроизолации
Покривите предпазват всяка сграда от различни необлагоприятни влияния от рода на студ, горещина, дъжд, градушка, сняг, силен вятър, ултравиолетови и инфрачервени лъчи, както и от различни видове химикали.

В допълнение покривите са обект на движения и други механични стресове, произхождащи от самата конструкция. Поради това покривите трябва да са в състояние да издържат голямо натоварване продължителен период от време.

В същото време обитателите и ползвателите могат да имат разнообразни изисквания за покривите. Те трябва да бъдат архитектурно издържани, да предлагат покривни тераси с обширни и удобни пространства за релакс или за складиране на енергия чрез слънчеви панели. В допълнение много други инсталации и конструкции са разположени на покривите от рода на: вентилационни шахти, предавателни мачти и комини.

При избора на вида покрив следва да се имат предвид следните фактори:
– сигурност;
– дълготрайност;
– икономическа ефективност;
– влияние върху околната среда;
– ниско тегло;
– лесен монтаж;
– минимална поддръжка.

Ако покривната хидроизолация се планира и изпълни добре сградата ще бъде защитена за десетилетия наред.

Кьостер ТПО Покривните мембрани в бял цвят със SRI стойност 105

SRI стойността на белите ТПО покривни мембрани Кьостер бе тествана от най-голямата европейска изследователска организация – Институт Fraunhofer. Соларният рефлекторен индекс(SRI) измерва слънцеотразяващата способност на повърхностите. Референтната SRI-стойност за един черен покрив е 0, докато референтната SRI-стойност за един бял покрив е 100. Високата SRI-стойност има позитивен ефект върху околната среда.

Бялата ТПО мембрана Кьостер притежава изключителна SRI стойност – 105.

В големите градове ефектът „топлинен остров” се проявява вследствие на силното нагряване през деня и ограниченото охлаждане през нощта. В допълнение, въздухът над светлите повърхности се нагрява по-слабо отколкото над тъмните. Така един тъмен покрив става много по-горещ от хладния бял покрив. Използването на материали с висока SRI-стойност могат да подпомогнат борбата с този ефект. Още повече, че един бял покрив с висока SRI-стойност е благотворен за самия строителен обект. Понижената температура на покривната повърхност изисква по-ниска консумация на енергия от страна на сградните климатични инсталации и вентилационни системи. Чре производството на ТПО покривни мембрани в бял цвят, Кьостер Bauchemie AG продължава да изпълнява програмата си за производство на устойчиви и екологични строителни материали.

Кьостер ТПО мембраните в бял цвят притежават по-високи слънцеотразителни свойства, в резултат на което понижават температурата на покрива. Това от своя страна ги прави енергоспестяващи и води до повишаване на ефективността на инсталираните покривни фотоволтаични системи.

Вижте също...