pixel

Как жителите на панелните квартали променят средата обсъждат на 12 юли в кв. „Тракия“

Как жителите на панелните квартали променят средата обсъждат на 12 юли в кв.

На 12 юли 2016 от 11:30 ч. в Халето на ж.к. Тракия в Пловдив архитекти, урбанисти, активисти, жители на квартала и изследователи на градската среда, заедно с кмета на кв. Тракия и много медии, ще започнат диалог по темата как изглеждат градовете ни и какво се случва с живота в българските квартали.

Инициативата е част от програмата на фестивала One Architecture Week 2016.

Освен представяне на темата Тракия действа и дискусия за панелните квартали, програмата на събитието включва обяд, обиколка на 5 интересни ключови локации на Тракия с авторите на проучването за квартала и др.

На събитието ще присъстват Любо Георгиев, директор на One Architecture Week, румънското студиоБазар, куратори на фестивала тази година, кметът на квартал Тракия Костадин Димитров, както и екипът, който ще помага за архитектурните намеси в квартала в рамките на фестивала.

Ще бъде представено проучването на панелния квартал Тракия и концепцията за срещите с граждани като пример как тези подходи могат да се приложат към българските панелни квартали, така че жителите да се чувстват свързани със средата, която обитават, и да припознават промените в нея.

През 2016 ONE ARCHITECTURE WEEK (30 септ. – 09 окт.) ще обсъжда темата за гражданското участие в създаването на градовете която има все по-голямо значение в различни сфери на проектирането – от градското планиране, през сградостроителството до интериора.

ONE ARCHITECTURE WEEK 2016 желае да покаже капацитетът за промяна, който крие в себе си гражданското участие и да потърси начини, по които то може да се превърне в устойчива част от системата за градско планиране.

gradat.bg

Може да харесате още...