Knauf Rotband. Перфектна повърхност само в три стъпки

Ако само до преди година-две името Knauf се свързваше предимно със сухото строителство и произвежданите от компанията облицовъчни плочи на гипсова основа – гипскартон, гипсфазер и на циментова основа AQUAPANEL, то днес това далеч не е така. По-голямата част от специалистите, а и домашните майстори, вече започнаха масово да използват и останалите високотехнологични продукти на Knauf, обхващащи всички довършителни строителни дейности – смеси за шпакловане, мазилки за външно и вътрешно приложение, фасадни и интериорни бои, саморазливащи се подови замазки, топлоизолационни системи и т.н. Това, което ги отличава от продуктите на други производители е изключително лесното им използване, което при спазване на правилната последователност на работа, води до получаването на почти перфектни резултати.

Поредната система на Knauf, чрез която само в три стъпки може да се създаде идеална повърхност, е Knauf Rotband. Тя включва три продукта с оптимална съвместимост, облекчаващи неимоверно дългия и продължителен процес на ремонт.

Стъпка 1 – грундирайте с Knauf Rotband Haftgrund

Knauf Rotband Haftgrund е водна суспензия на акрилна дисперсия и специални регулатори с попиваща способност. Използва се като концентриран контактен грунд за външно и вътрешно приложение. Подходящ е преди полагане на ръчната гипсова мазилка Knauf Rotband, за полагане на керамични плочки, хастари и саморазливни, подови замазки. Грундът подобрява способността на сцепление, забавя съхненето, намалява свиването, както и риска да се появят пукнатини.

Knauf Rotband Haftgrund се нанася с валяк за боядисване, голяма или малка четка. Времето на съхнене зависи от влажността в помещението, но минималната продължителност е 12 часа. В зависимост от попиваемостта на основата се разрежда с вода в съотношение 1:1 до 1:2. Предлага в разфасовка от 1 l.

Стъпка 2 – измажете с гипсовата мазилка Knauf Rotband

Гипсовата мазилка с повишена адхезия Knauf Rotband е изключително подходяща за измазване на стени, тавани, за обръщане на страници на прозорци при смяна на дограма и др. Мазилката е паропропусклива, бяла на цвят, със специални леки добавки, лесна за употреба и с покривност – 8 kg/m² при дебелина на пласта 10 mm. Минималната дебелина на един слой мазилка е 5 mm, средната дебелина – 10 mm, а максимална – 50 mm.

В зависимост от разфасовката Knauf Rotband се разтваря в различно количество вода. Така например, 20-килограмовата се разтваря в 13 l вода, разбърква се с електрическа бъркалка до получаване на хомогенна смес и в рамките на 20 min след разбъркването й се изтегля с мастар и заравнява. След това повърхността леко се навлажнява, филцва се и се заглажда с маламашка или „пеперуда”. В зависимост от основата, температурата и влажността на въздуха времето за работа е между 1,5 и 2 часа. От 23 март до 30 април 2011 г. ръчната гипсова мазилка Knauf Rotband се предлага на промоционална цена – 20-килограмовата торба се продава на цената на 16-килограмовата.

Стъпка 3 – шпакловайте с Knauf Rotband Finish

Нанасянето на шпакловката Knauf Rotband Finish е последната стъпка за постигане на перфектна гладка повърхност. Шпакловката е готова за употреба, с бял цвят е и е лесна за шлайфане. Полага се с дебелина на слоя от 0–3 mm, като се нанася с неръждаема маламашка върху суха, стабилна и чиста основа.

По време на работа, температурата на въздуха и на основата не трябва да е по-ниска от 8˚С и по-висока от 25˚С. След изсъхването и втвърдяването й шпакловката се шлайфа с шкурка.

Разходът на материала при шпакловане е 1,5–1,6 kg/m² при дебелина на слоя 1 mm, а при фугиране – 0,15 kg за линеен метър фуга.

За Кнауф България ЕООД
Кнауф България ЕООД е създадена през 1993 г. като 100% дъщерно дружество на австрийската Knauf GmbH. Разположен в триъгълник между три държави (България, Сърбия и Румъния), директно на брега на Дунав. Заводът за гипсофазерни плоскости във Видин е приватизиран през 1997 г. и е един от най-големите работодатели в района. Във Видин се произвеждат около 3 млн. кв. метра гипсофазерни плоскости с приложение за сухи подове и стени. Към най-важните клиенти се числи индустрията за готови дървени и сглобяеми къщи в Австрия, Швейцария и Италия – 90% от продукцията се експортира за тези държави. През 2007 г. е направена първата копка на завода за гипсокартонени плоскости в Марица. Още в края на 2009 г. е започнато изпитателното производство, а от 2010 г. заводът работи в пълна натовареност.

За контакти и повече информация – www.knauf.bg

Може да харесате още...