pixel

Конструктивни решения с преградни стени в хотел Courtyard Marriott

siniat

Хотел Courtyard Marriott е разкошен четиризвезден хотел, разположен в центъра на Букурещ, в бизнес района на града, заобиколен от множество офис сгради недалеч от парк и езеро. Хотелът предлага голямо разнообразие от възможности за избор на своите гости чрез 259 просторни стаи.

Както всеки друг проект от този клас, той също се характеризира с високи изисквания относно звукоизолация и пожарозащита.

“Хотел Marriott има 259 стаи, конферентни зали, ресторант и бар, не е стандартно строителство, ако разгледаме и факта, че представлява висока сграда, на която е необходимо осигуряването на мерки за противопожарна безопасност. Без значение колко стандартизиран е даден проект, винаги има ситуации, при които е необходима допълнителна експертиза, и тук сме се възползвали от помощта, технологията и открития подход на екипа на Siniat. Високо оценяваме проактивността на екипа на Siniat, изобретателността и конструктивните решения, които бяха истинска помощ за дизайнера и клиента.” – споделя архитект Ивона Амарицей.

siniat

Преградните стени NIDA System S са изградени от две независими подсистеми, всяка с отделна метална конструкция, минерална вата и гипсокартон. Тези системи осигуряват шумоизолациия Rw > 60 dB. В сравнение с всяка друга стандартна система за преградни стени (NIDA System D), запазвайки същия размер и състав, стената е с по-добри показатели от най-малко 5 dB, което е едно изключително предимство.

В допълнение към това конструкцията на стената способства да не се предават вибрации между повърхностите от двете страни на стената.

Например: когато имате контакт или ключ за осветление на стена между две стаи, при вкарване на щепсела или включване на осветлението се създава шум, който протича през стената. Използването на системата Nida System S на Siniat значително намалява този шум.

siniat

В настоящия проект стените NIDA System S бяха конкретизирани според тяхната роля, т.е. необходимото ниво на устойчивост на действието на огъня и средата, която те преграждаха (суха-суха между две стаи; суха-влажна между стая и баня и влажна-влажна между две бани). Такава система често се прилага в международни хотелски вериги, всяка от които има различни нива на ефективност, което води до системи с различни конфигурации: минимална дебелина, двойна или тройна облицовка от гипсокартон със или без междинна облицовка, дебелина и плътност на минералната изолация.

Благодарение на високите акустични характеристики преградните системите NIDA System S се използват и в конферентни зали, аудитории, домашни кина и др.

siniat siniat

За лобито и общите зони архитектите предпочитат използването на интегрирани керамични облицовки при проектирането на хоризонталните и вертикални повърхности. Тези видове плочи, поради големите си повърхности и ниска дебелина, изискват основа, способна да осигури механична здравина и адхезия. Решението за такива приложения е облицовка с една от специалните плочи в портфолиото на Siniat, а именно LaDura, AquaBoard или Cementex. В зависимост от теглото на керамичните плочи или плочи от естествен камък, вида на приложението и неговата твърдост се избира една от облицовките, споменати по-горе.

siniat

Плоскостите LaDura са идеални за облицовъчни системи с максимални тегла от 40 кг/кв.м., разположени в пространства със средна относителна влажност; AquaBoard е предназначена за пространства с високо ниво на относителна влажност, а циментовите плоскости Cementex са идеални за керамични или естествени каменни облицовки с голямо тегло. Последните осигуряват най-високо ниво на адхезия, дори в пространства с висока относителна влажност.

siniat

За повече информация – Siniat.

Може да харесате още...