pixel

Краят на последния топлинен мост

Schöck Sconnex

Като специалист в носещата топлоизолация, Schöck преодолява топлинните мостове с нов продукт на световно ниво. Schöck Sconnex изолира стоманобетонни стени и колони директно и трайно.

Около 40% от всички топлинни мостове в сградата са причинени от стени и колони. Те са отговорни за около 10% от загубите на топлинна енергия. Отличните изолационни свойства на Schöck Sconnex намаляват топлинните мостове върху стоманобетонни стени и колони, както и при зидария, което означава, че за първи път може да се планира непрекъснат топлоизолационен слой около сградата.

Schöck Sconnex

Предлагат се три различни типа: 

Sconnex Type W позволява изключително ефективна изолация на топлинни мостове върху стоманобетонни стени. Той има техническо одобрение BTZ-0002 от Австрийския институт за строителни технологии (OIB) и е сертифициран като компонент за пасивна къща от Института за пасивни къщи.

Schöck Sconnex Type P е единственото решение за колонни връзки, сертифицирано от Института за пасивни къщи. Ниската топлопроводимост на компонентите на продукта значително намалява топлинния поток през стоманобетонната колона.

Sconnex Type M, известен преди като Schöck Novomur, е водоотблъскващ и носещ топлоизолационен елемент, който се използва за основна изолация на зидани стени с висока носеща способност.

Може да харесате още...

Izolacii.eu