pixel

Ксела България – „20 години – традиция и иновации“

Ксела България -

Енергоефективно, икономично и модерно строителство във фокуса на специализирана конференция на Ксела България.

На 29 май 2014г. „20 години Ytong в България – традиция и иновации“ събра на едно място строителни експерти, архитекти и инвеститори по повод юбилея на компанията.

Проектиране на сгради в сеизмични райони по европейски стандарти, енергийна ефективност на сградите, пожарна безопасност и огнеустойчивост на строителните елементи, бяха темите на специализираната конференция „20 години YTONG в България – традиция и иновации“, организирана по повод юбилея на Ксела България. 

Представители на фирмата обмениха ценен опит и идеи с колеги, архитекти и строителни инвеститори, а презентации направиха водещи имена в бранша като проф. д-р инж. Д. Назърски, доц. д-р инж. Ив. Тодоров, д-р инж. Д. Спасов, доц. д-р инж. В. Кърджиев, доц. д-р инж. П. Христов и др.

Управителят на Ксела България г-н Йенс Тирфелдер сподели с гостите на събитието, че в неговата практика едно от най-големите предизвикателства се оказало идването му в България.

Равносметката за тези 20 години повече от успешна – от старта си през 1994 г. досега, компанията е произвела над 4 500 000 куб. м. блокчета клетъчен бетон YTONG, което се равнява приблизително приблизително на 120 000 еднофамилни къщи (за къщи с площ до 150 кв м.). Продуктите на фирмата се използват в много български домове, независимо дали става въпрос за ново строителство или ремонтни дейности.

„За тези 20 години успяхме да убедим хората в качеството на въведените от нас продукти и да оборим всички митовете за тях. Основна цел за нас е да продължаваме да отговаряме на изискванията на клиентите и партньорите си, на които благодарим, че ни се довериха и продължават да работят с нас,“ заяви Тирфелдер и отбеляза, че благодарение на откриването на втория завод на фирмата в Добрич са били създадени не само нови работни места, но са отворени вратите към пазари като Румъния и Грузия.

Една от най-очакваните лекции бе на проф. д-р инж. Димитър Назърски, който представи темата „Енергийна ефективност на сградите – нормативни аспекти“. Експертът коментира въпросите, свързани с европейското и националното законодателство относно енергийните характеристики на сградите, както и задълженията на страните членки на Европейския съюз относно минималните изисквания в тази посока.

Може да харесате още...