pixel

КСЕЛА България с втори специализиран семинар в страната

Серията от специализирани семинари за проектиране на жилищни сгради по Еврокод и пожарна безопасност на КСЕЛА България продължават из страната.

КСЕЛА България, производителят на клетъчен бетон YTONG и минералните топлоизолационни плочи Multipor, ще проведе втория си семинар за специалисти по следните актуални теми:
–    въвеждането на ЕВРОКОД като система от стандарти за проектиране в България
–    повишените изисквания за пожарна безопасност.

На 10.03.2015г. в заседателната зала на КИИП Пловдив, ж.к. Тракия, бул. Освобождение 32, ет.4 компанията събира специалистите от бранша за интересна дискусия по актуални теми. Следващите градове са Варна, Русе и София. (точните дати можете да намерите на www.ytong.bg)

Лекторите са водещи университетски преподаватели и специалисти с богат практически опит. Доц. д-р инж. В. Кърджиев и доц. д-р инж. П. Христов ще представят „Проектиране на сгради в сеизмични райони по системата стандарти Еврокод – възможности за оптимизация“. В своя доклад на базата на детайлни сравнителни изследвани дават отговор на въпросите: С колко се променя количеството на необходимите материали за конструкцията на сградите (основно кофраж, армировъчна стомана и бетон) при проектиране по системата ЕВРОКОД? Как може негативният финансов ефект от завишените изисквания да бъде редуциран?

Темата „Пожарна безопасност на сгради. Оценка на огнеустойчивоста на строителни елементи, изградени от YTONG и Multipor” се разглежда от доц. д-р инж. Ив. Тодоров и д-р инж. Д. Спасов. Те представят резултати от изпитания на стени и облицовки в контекста на изискванията на нашите национални норми и на ЕВРОКОД за осигуряване на пожарната безопасност на сградите.

В рамките на семинара е предвидено време за въпроси към лекторите и обмяна на мнения между участниците.

Семинара е полудневен и безплатен.

Повече информация можете да получите на тел. +359 888 286 753 или имейл [email protected].

 

Може да харесате още...